JEUNES CHEFS RÔTISSEURS / JEUNES SOMMELIER

Nasjonale finaler 2018

Jeunes Chefs Rôtisseurs & Jeunes Sommeliers 

Bailliage d'Oslo har gleden av å invitere unge kokker til den nasjonale Jeunes Chefs Rôtisseurs, og unge vinkelnere til den nasjonale Jeunes Sommeliers konkurransen i Oslo.

Dato: Søndag 18. mars 2018
Sted: Lærlingekompaniet, Munkedamsveien 71

 

Jeunes Chefs Rôtisseurs 

Konkurransen har som mål å oppmuntre til kulinarisk utvikling for unge kokker gjennom profilering av faget og eget talent i en rettferdig og profesjonell konkurranseform.

Vi er heldige å ha fått med oss Jørn Lie, Wacs godkjent A dommer og leder for de norske kokkelandslagene som hoveddommer, og Kjetil Gundersen fra Bama, også Wacs godkjent A dommer som smaksdommer, i tillegg til Jan Erik Hauge fra Kokkelandslaget, og Stian Bøsterud fra Lærlingekompaniet som plassdommer. Vinneren av den nasjonale konkurransen kan få muligheten til å bli Norges offisielle kandidat i den internasjonale finalen som arrangeres i Keelung City, Taiwan 7. september 2018.

Krav til deltakelse
Konkurransen er åpen for alle kokker med fagbrev, som jobber i en medlemsbedrift og er sponset av et aktivt, profesjonelt medlem av Chaîne des Rôtisseurs. Deltageren må ikke være fylt 27 år den internasjonale konkurransedagen, 7. september 2018. Deltakeren kan ikke ha med commis i den internasjonale finalen, det samme gjelder nasjonalt.

Kvalifisering 
En 3 retters meny basert på følgende retningslinjer må sendes inn for kvalifisering:

Forrett:
Vegetar forrett med valgfrie råvarer fra sesong i mars (når konkurransen skal være)
Kan inneholde meieri og egg.

Hovedrett: 
Svinecarrè med bein og fettkappe. Retten skal også innholde kål og rotgrønnsaker

Dessert: 
Sjokolade og solbær

Kvalifiseringsmenyen må sendes med preparasjon og beskrivelse av rettene og bilder. Påmelding av kandidater må gjøres med fullt navn, fødselsdato, adresse, mobilnummer, epostadresse, navn på arbeidssted/medlemsbedrift og coach.

Påmeldingsfrist 15. februar – send epost til: helle@chaine.no

Kandidater som kvalifiserer seg til den nasjonal finale vil få beskjed innen 23. februar 
med utfyllende informasjon for gjennomføring av konkurransen. Merk at råvarene i kvalifiseringsmeny ikke noe har sammenheng med råvarene i selve konkurransen. Konkurransen vil gjennomføres med Mystery basket. Finalistene får 30 minutter til oppsetting av meny og klargjøring av råvarer, og 3.5 timer på å tilberede meny til 5 kuverter.  

Jeunes Sommeliers

Konkurransen har som mål å oppmuntre til kulinarisk utvikling for unge servitører med interesse for vin gjennom profilering av faget og eget talent i en rettferdig og profesjonell konkurranseform. Vi er heldige å ha fått med oss Heidi Iren Hansen, vinansvarlig på Kulinarisk Akademi som hoveddommer i konkurransen, og fjorårets vinner og Norges beste vinkelner 2018, Henrik Dahl Jahnsen. Vinneren av den nasjonale konkurransen kan få muligheten til å bli Norges offisielle kandidat i den internasjonale finalen som arrangeres i Mexico 18-22. september 2018.

Krav til deltakelse
Konkurransen er åpen for servitører, vinkelnere eller bartendere om jobber i en medlemsbedrift og er sponset av et aktivt, profesjonelt medlem av Chaîne des Rôtisseurs. Finalister i den nasjonale konkurransen må være over 21 år, men kan ikke ha fylt 31 år pr. 30. september 2017. Vi anbefaler kandidater med sommelier utdannelse å melde seg på.

Påmelding
​​​​​​​Påmelding av kandidater må gjøres med fullt navn, fødselsdato, adresse, mobilnummer, epost, navn på arbeidssted/medlemsbedrift og coach. 

Påmeldingsfrist 01. mars - send epost til: helle@chaine.no

Gjennomføring
Jeunes Sommeliers konkurransen består av 3 hoveddeler: 
1. Teoriprøve 
2. Blindsmaking
3. Praktisk prøve med gjester

 Mer utfyllende informasjon vil bli sendt ut senere.

Det blir Get together og premieutdeling i vinkjelleren på Grand Café kl. 18.00. 

Vennlig hilsen
Arrangementskomiteen

Helle C. Amundsen
Stephan Härdi
Torbjørn Marthinussen
Rolf E. Wenstad

 Vi takker så mye til våre sponsorer og samarbeidspartnere:

  

     

 

 

Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitions (Chaînes internasjonale sider om denne konkurransen)

Jeunes Sommeliers Competition (Chaînes internasjonale sider om denne konkurransen)