Referater fra arrangementene

REFERATER FRA 2017:

12. juni

Referat fra grillaften på Radisson Blu Hotel Fornebu

Formålet med middagen var å utfordre og skape en opplevelsen av hvordan man kan utnytte kvalitetspølser til gourmet mat. Det ble en lærerik og inspirerende kveld for
42 medlemmer og gjester. Pølsemenyen ble arrangert av Pølsevevens far, Atle Flom, som med glimt i øyet fortalte om sin egen interesse for pølser, steder han har reist til, og hvorfor han har valgt å lage de pølsene han gjør. Markedssjef Håkon Steinbo fra Egge Gård hadde bidratt med tilpasset drikke til de fem rettene. Håkon Steinbo har lang erfaring som kokk i norske hoteller og restauranter.

Se referat og bilder her !

 

26. april

Referat fra Diner Amical på Stock Spiseri & drikkeri

Onsdag 26. april møttes 19 deltagere til en fantastisk opplevelse på Stock Spiseri & Drikkeri, hvor mat og ikke minst drikke til maten stod i sentrum! Bailliage d'Oslo Vice-Chargé de Mission Asbjørn Tysland ønsket velkommen. Daglig leder Kjell Arne Johnsæter fra Stock presenterte kveldens meny og fortalte om konseptene. Odd Nelvik fra Det Norske Brenneri presenterte entusiastisk sine produkter som vi også fikk smake på både bart og i drinker – til stor glede for alle gjestene!

Se referat og bilder her !

12-14. mars

Referat fra Bailliage de Vestfold og Bailliage d'Oslos tur med Color Magic

Dette har blitt en tradisjon for medlemmer av Baillage Vestfold og Oslo. Vi er en glad gjeng som blir stullet og stelt med på alle bauger og kanter. Programmet er satt sammen på en ypperlig måte, slik at det ikke er helt heseblesende for medlemmene.

Se referat og bilder her !

Referat fra lʹOrdre Mondial smaking i vinkjelleren på Grand Café onsdag 1. mars

Årets første l’Ordre Mondial arrangement i Oslo var lagt til Grand Café sin nye vinkjeller. Onsdag 1. mars møttes 22 deltagere for å smake viner fra Toscana i Italia sammen med smakebiter fra Grand Café sin tapas meny. Bailliage d'Oslo sin nye Vice-Chargé Echanson Rolf E. Wenstad ønsket velkommen. Fabio Borgianni, vinkjellerens Chef Sommelier, som selv er oppvokst i Toscana guidet oss med stor fagkunnskap gjennom kveldens viner.

Se referat og bilder her !

 

 

REFERATER FRA 2016:

Referat fra Grand Dîner lørdag 22. oktober i Oslo Militære Samfund

Baillage d’Oslo utfordret det historiske og meget fornemme Oslo Militære Samfund for årets Grand Dîner. Våre forventninger var høye, og derfor er det ekstra hyggelig å konstatere at daglig leder Ann Mari Wang-Johannesen med sine medarbeidere leverte over forventning.  De tradisjonsrike lokalene oser av historie, og festsalen var denne lørdagen pyntet i høstlige farver i en borddekning som imponerte selv de mest blaserte. Vi startet med et glass Mailly Grand Cru Blanc de Noir i de ærverdige salongene.

Se referat og bilder !

 

 

Referat fra lærlingemiddag på Strand Restaurant torsdag 22. september

Torsdag 22. september møtte 18 forventingfulle gjester opp på Strand Restaurant i Bærum for en Diner Amical. Middagen var planlagt og utført av lærlinger som en "oppvarming" til Oslo Akershus Cup.

Se referat og bilder her !

 

Referat fra cruiselunch på Queen Mary 2 - lørdag 20. august

Lørdag 20. august 2016 var det tid for den årlige cruiselunsjen i regi av CdR baillage d'Oslo og 19 heldige og spente medlemmer hadde møtte opp for å besøke dronningen av alle cruiseskip; nemlig Queen Mary 2 som ble totalrenovert og oppgradert i juni i år.

Se refarat og bilder her !

 

Referat fra L'Ordre Mondial coctailmiddag med Palmer på Louise Restaurant onsdag 8. juni 2016

15 spente medlemmer ankom for å delta på cocktailmiddag på Louise Restaurant og Bar på Aker Brygge. Morten Hofseth-Olsen fra Palmer var vert og læremester
for kvelden.

Vi startet med en aperitiff, en Havtorn Spritz, før vi satte oss til bords og fikk skissert planen. Morten laget alle drinkene og forklarte pedagogisk hvordan hver drink var laget slikat vi alle kunne følge med og selv kunne lage den hjemme hvis den falt i smak. Vi fikk svar på våre spørsmål til Morten om forskjellige måter å lage drinker på og hva man skulle tenke på når man kombinerer drinker med mat og de brennvinsortene som ble benyttet. Kveldens absolutte høydepunkt i såvel mat som kombination med drink var en rett med Pannestekte kamskjell med kapers, blomkål, rosiner og beurre blanc. Denne retten falt i smak hos mange av og var kombinert med en ”Sidecar twist”. Maten under kvelden holdt et høyt nivå, men var av varierende kvalitet.

Se referat og bilder !

 

Referat fra Lʹordre Mondial ølsmaking Håndverkerstuene torsdag 12. mai

Torsdag 12. mai arrangerte vi et L'Ordre Mondial med tema øl og mat i kombinasjon på Håndverkeren som har spesialisert seg på dette. Vice-Charge Chancelier Idunn Myklebust tok
godt imot medlemmer og gjester. Ølsommelier Hans Tryggvason guidet oss gjennom såvel ølets historie, sammansetning av øl og mat, samt hva man bør tenke på når man kjøper øl til mat. Vi fikk en flott kveld med gode smaksopplevelser og kombinasjoner som var helt nye for de fleste av oss.

Se referat og bilder !

 

Referat fra Lʹordre Mondial arrangement - Winemakers dinner på BA 53 13. april

37 forventningsfulle gjester som ankom BA 53 for en winemakers med Faively fra Burgund denne kvelden. Gjestene ble hyggelig mottatt av hovmester innenfør døren, og vist gjennom
restauranten og inn i chambre hvor vi skulle tilbringe måltidet. Vår vertinne for kvelden Anne Lise var raskt på pletten og serverte et glass Champagne A. Jaquart til alle de nyankommene, før vi fikk servert flere ulike typer amuse bouche med blant annet løjrom, torskeskinn og comte.

Se referat og bilder !