Referater

Referater fra 2018:

Referat fra Grand Dîner på Boen Gård

Så er Bailliage de Sørlandet igang i det nye året. Mange spennede arrangemeter ligger forran oss. Det hele startet fredag 26. januar 2018 med en fantastisk kveld på Boen Gård i Tveit. 59
medlemmer med ledsagere hadde store forventninger til denne aftenen. La det være sagt med en gang. Charles Tjessem, Dagfinn Galdal og deres personale innfridde våre
forventninger i aller høyeste grad. Rammen med Boen gård er også helt fantastisk.

Se referat og bilder her !

 

Referater fra 2017:

Referat fra torskemiddag på Restaurant Sjøhuset i Kristiansand

Bailliage de Sørlandet hadde gleden av å invitere til årets torskemiddag på restaurant Sjøhuset i Kristiansand. Bailli Régional Jørgen Aall Flood hadde gleden av å ønske 57 deltakere velkommen. Han benyttet også anledningen til å informere om bruken av medlemskortet, programmet for 2018, og sist men ikke minst hylle lærlingene som vant Sølandsmesterskapet. Servitørlærlingen kom fra Kilden Kulur og Konserthus, men kokkelaget kom fra Restaurant Sjøhuset og Bønder i Byen.

Se referat og bilder her !

 

 

Referat fra L ´Ordre Mondials vinmesse på Kilden Teater- og Kulturhus i Kristiansand

Vice Echanson Sørlandet, Jan Einar Lødrup Stabell, åpnet med å ønske våre medlemmer
velkommen og henledet på kveldens tema. En lite rundreise i italienske viner med fokus på
Veneto, Lombardia, Venezie, Toscana, Piemonte,

Se referat og bilder her !

Referat fra sommerarrangementet på Vesøya i Grimstad den 16. juni 2017

Bailliage Régional de Sørlandet hadde gleden av å invitere medlemmer til Sommerarrangement 16. juni 2017 hos Hilde og Vidar Røinås, nærmere bestemt på Vesøya i Grimstad. 51 feststemte gjester hadde lyst til å innlede sommeren sammen med gode Chaîne‐venner. Vi er såheldige åha noen fantastiske mennesker i vå midte som stiller sine boliger til disposisjon for oss, og såslo væet til nok en gang. Det begynte med litt duskregn under riggingen, og såklarnet det opp til skyfri himmel nå gjestene ankom. Dette var et utearrangement, med grilling i beste Chaîe‐åd, i fokus.

Se referat og bilder her !

 

Referat fra L´Ordre Mondial Sørlandet´s arrangement på Lillesand Hotel Norge den 28 april 2017.

Vice Echanson Jan Stabell ønsket velkommen til det første arrangement i 2017 i regi av L´Ordre Mondial Sørlandet, på Lillesand Hotel Norge. 26 forventningsfulle
medlemmer av Chaine des Rôtisseurs og L órde Mondial ankom hotellet, hvor sommelier Steinar Hotvedt fra Haugen gruppen var klar for å presentere
kveldens viner.

Se referat og bilder her !

Referat i forbindelse med Grand Dîner på Lindesnes Havhotell lørdag 25. mars 2017

Bailliage de Sørlandet hadde gleden av å invitere til Grand Dîner på Lindesnes Havhotell. Vi var 48 medlemmer med ledsagere som fikk en fantastisk fin opplevelse. Lindesnes Havhotell er den nyeste medlemsbedriften i vår Bailliage. Hotellet eies av familien Ubostad og ledes av Stig Brede Ubostad.

Se referat og bilder her !

Referat fra Grand Dîner på Clarion Hotel Ernst 27. januar 2017.

Bailliage de Sørlandet hadde gleden av å invitere til Grand Dîner på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand. 61 deltakere hadde meldt sin ankomst til dette arrangementet. Styret er mektig imponert over interessen. Det ble en fantastisk fin aften nydelig mat og drikke i godt selskap med forventningsfulle medlemmer og ledsagere.

Se referat og bilder her !

Referater fra 2016:

11. november

Bailliage Règional de Sørlandet hadde gleden av å invitere til Grand Dîner på Smag & Behag hos Maître Rôtisseur Hans Petter Klemmetsen. Vi var 51 gjester som fikk en uforglemmelig aften. Fokus var bruk av råvarer tilpasset årstiden, samt leveranse fra lokale leverandører.

Se referat og bilder her !

 

16 - 17. september

Bailliage Règional de Sørlandet og L`Ordre Mondial des Gourmets Degustateurs Sørlandet hadde gleden av å invitere medlemmer til Supervin i Hjørring, Hvalpsund Færgekro, Glenholm Vingård og Hvalpsund Golfbane i Danmark fra fredag 16. september til
søndag 18 september 2016.

Vi reiste med Superspeed fredag morgen og ankom Hirtshals kl. 11;15. Herfra dro vi direkte til Supervin i Hjørring hvor vi ble mottatt av en strålende opplagt Karsten Jacobsen. Dette var et Mondial-arrangement hvor Supervin inviterte.

Se referat og bilder !

 

17. juni

Bailliage Règional de Sørlandet hadde gleden av å invitere medlemmer til Sommerarrangement 17. juni 2016 hos Elisabeth og Nic Fuhr, nærmere bestemt på Groos i Grimstad. Dette var et utearrangement, med en gardering dersom det skulle bli regn med et maks antall på 36 deltakere. 4 timer etter at invitasjonen hadde gått ut var vi fulltegnet. 20 medlemmer satt seg på venteliste i håp om at værgudene skulle være på vår side. Onsdagen åpnet vi opp for at alle som hadde ønsket å være med skulle få delta. Jeg tror ikke Yr har vært mer besøkt enn i disse dagene.

Sommeren kom til Sørlandet med Chaîne des Rôtisseurs Bailliage Règional de Sørlandet !

Se referat og bilder !

1. april

1. april 2016 møtte 30 forventningsfulle medlemmer av L´Ordre Mondial og medlemmer av Chaine des Rôtisseurs til vinsmaking hjemme hos Hille´s på Tangen i Kristiansand. Sylvi og Harald Hille var rause og stilte sin flotte leilighet til disposisjon. Vice- Echanson Jan Stabell ønsket velkommen.

Hovedfokus denne gangen var viner fra Bordeaux og Burgunder. Sommelier Merethe Grundegjerde, som for mange vil være kjent fra flere av byens spisesteder, (Luihn, Sjøhuset, Ernst og Caledonien Hotel med mer) loset oss gjennom 2 hvite, en fra Bordeaux og en fra Burgunder, samt 4 røde Bordeaux- og Burgundviner. Vinene var plukket fra Vinmonopolet, som for øvrig viser en utmerket service, med egne prøveskjemaer hvor man i tillegg kan notere egne vurderinger.

Se referat fra arrangementet !

22. januar

Bailliage Règional de Sørlandet hadde gleden av å invitere medlemmer av Chaine des Rôtisseur til Dîner Amical på Restaurant Luihn i Kristiansand den 22. januar 2016. 47 forventningsfulle gjester inntok restauranten og ble ønsket velkommen med et glass De Vilmont Brut Reserve 1er cru. En livlig gylden champagne av beste merke.

Se referat fra arrangementet !

 

 

REFERATER FRA 2015:

13. november

Den 13. november 2015 avholdt Bailliage de Sørlandet Dîner Amical på Lillesand Hotel Norge.

43 deltagere møttes til aperitiff i hotellets selskapslokaler i tilknytning til festsalen.

Bailli Jørgen Aall Flood ønsket velkommen. En spesiell hilsen til vår Baillie Délégué, Rolf Brænd, og seks nye potensielle medlemmer i Chaine des Rôtisseurs. Han takket også for et flott år i vår bailliage med godt fremmøte til de ulike arrangementene. Det vanket også en spesiell takk til styrets medlemmer for godt samarbeid. Videre hadde han gleden av å presentere programmet for 2016.

Se referat og bilder !

Fredag 16. oktober

L´ Ordre Mondial arrangement på Boen Gård på Tveit utenfor Kristiansand.
Temaet var viner fra Sydtyskland. Linn Mjelde, sommelier og vertskap på Måltid vil dele
sine kunnskaper med oss.

Se referat og bilder !

 

Fredag 12. juni

Sommerarrangement på Farsund Resort

Se rererat og bilder fra arrangementet !

 

Fredag 20. mars

Hyggekveld ved grytene på Tangen Videregående skole.

Se referat og bilder fra arrangementet !

Tangen 1

 

Fredag 30. januar.
Dîner Amical på Bølgen & Moi i Kristiansand.

Se referat og bilder fra arrangementet !

Bølgen 1