VELKOMMEN TIL GRAND CHAPITRE

 

Chaîne des Rôtisseurs Bailliage de Nordvestlandet inviterer til Grand Chapitre i Ålesund 25.-27. august 2017

 

Chers Confrères

Årets Grand Chapitre vil bli arrangert i Nordvestlandets hovedstad, Ålesund. De fleste arrangementer og destinasjoner ligger i gangavstand fra hverandre, hvor den intime og kompakte Jugendbyen vil sette rammen for en fantastisk weekend.
Det eneste arrangementet som vil finne sted i litt lengre avstand fra Brosundet, er Get Together fredag, som vil finne sted i havgapet ved Alnes Fyr. Alnes ligger like utenfor Ålesund og det vil bli en kort busstur hit.

Ålesund og Sunnmøre er først og fremst kjent for sin rå natur. ​

​Regionen har det mest alpine landskapet i Norge, med fjell opp til 1700 meter over havet. Men enda mer spesielt er det at disse fjellene reiser seg direkte fra de mange smale fjordene, noe som gir muligheten for å utforske de fra fjord til topp. Dette gjør området ekstra populært for geoturisme, hvor besøkende ønsker å utforske den unike naturen.

​​​​​​​For foodies

Det viktigste for matinteresserte er at området tilbyr den ferskeste fisken man kan tenke seg. Tilberedt med ferske grønnsaker, vil man ha alt man trenger for et suksessfullt og sunt måltid. Da havet og fjorden aldri er langt unna, vil man alltid ha muligheten til å nyte fersk villfanget fisk når som helst. Regionen er stolt av disse ressursene, og forhåpentligvis vil besøkende legge merke til nettopp det.

Ålesund by / Art Nouveau / Jugendstil

Ålesund er hovedstaden for jugendstil i Skandinavia. Det er ingen andre jugendstilbyer i Europa som er like karakteristiske som Ålesund. En stormfull natt, 23. januar 1904 ble byen herjet av en voldsom brann. Bare i løpet av noen få timer sto nesten hele byen i fyr, og det som hadde vært Ålesund var ødelagt.

Rekonstrueringen av Ålesund ble et stort nasjonalt prosjekt, hvor 50 norske arkitekter, nyutdannede fra engelske og tyske universiteter bidro. Det var en unik mulighet til å utvikle en ny, urban byarkitektur. Man kan bare forestille seg engasjementet over denne omfattende oppgaven.

På bare tre år steg en ny by opp av asken. Jugendstilbygninger ble bygd opp side om side i et konsentrert område, noe som resulterte i Europas mest komplette Jugendstil bylandskap.

Art Nouveau / Jugendstil er en internasjonal kunst- og arkitektur-stil som var mest populær i tiden mellom 1890 og 1910. En reaksjon til den akademiske kunstformen av det 19. århundre, var den inspirert av naturlig form og struktur. Stilen ble populær i mange land i Europa i samme tidsepoke. Ved 1910 var Art Nouveau allerede umoderne, erstattet av Art Deco, og siden av modernismen.

Business

Sunnmøre og Nordvestlandet bærer preg av at pionerånden i generasjoner har vært sterk i denne delen av Norge. Dette gjør at regionen stiller sterkt både nasjonalt og internasjonalt i flere bransjer.
​​​​​​​

Velkommen til Ålesund 25-27. august, vi håper å by deg et program som vil vise deg vår flotte by fra sin beste side og gi deg uforglemmelige sanselige opplevelser !

Bailliage de Nordvestlandet
Bailli Régional
Steinar Hansi Giske
steinar@giske.com

 

Alle arrangementene krever egen påmelding, vi håper du vil delta på alt, men du har mulighet til å velge ut.

For påmelding:
TRYKK HER

​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​​​​​
​​​​​​​​