FG Restaurant & Bar ønsker medlemmer i Chaîne des Rôtisseurs velkommen til Winemakers Dinner med Félsina

Registrer

Winemakers Dinner med Félsina

FG Restaurant & Bar

tirsdag 28. mai 2024

Kjære venner

FG Restaurant & Bar arrangerer igjen en flott Winemakers Dinner og ønsker å gi medlemmer i Chaîne des Rôtisseurs en hyggelig pris på arrangementet. Vi er derfor glade for å kunne formidle denne invitasjonen til våre medlemmer. Merk at det denne gangen kun er et lite antall plasser ledig:

Fèlsina ligger sørøst i det som defineres som Chianti Classico, mellom de siste høydedragene i Chianti og starten av Ombrone-dalen i kommunen Castelnuovo Berardenga. Området ble i sin tid oppdaget av romerne som falt for området og opprettet en forlegning her. Fram mot den moderne tidsalder var dyrking av oliven det viktigste for området og bare noen få hektar var dedikert til vindyrking.

Den moderne historien til Fèlsina startet så sent som i 1966 da finansmannen Domenico Poggiali overtok eiendommen og fikk raskt hjelp av unge, men fremadstormende talenter som samarbeidet godt med Poggiali om veien videre. En av disse var Giuseppe Mazzocolin som i 1976 giftet seg med Domenicos datter Gloria Pogialli og var med å sette den gamle vingården i bevegelse mot nye tider sammen med sin svigerfar. Giuseppe var utdannet og hadde mange kontakter som var til nytte for oppbyggingen av vingårdens renommé og han fikk ansvar for kommersiell utvikling. En av de første grepene som ble gjort var bygging av en passende kjeller til en ny og større produksjon.

Den orginale vinkjelleren hos Fèlsina var liten og hadde vært i bruk siden starten av århundret. Den utvidede vinkjelleren ble bygget på 1970-tallet og henger sammen med den gamle stallen på eiendommen.

Pogialli kjøpte i 1981 den historiske store eiendommen Castello di Farnetella som ligger ca 30 minutter sørøst fra Castelnuovo Berardenga og under området Chianti Colli Senesi. Eiendommen med 432 hektar derav 56 hektar vinmark ligger på toppen av en bakketopp og ca 560 høydemeter over havet. Jordsmonnet her er en miks av kalkstein, leire og sand.

På vegne av Haakon Sande og FG Bar & Restaurant, har styret i Bailliage de Bergen gleden av å invitere sine medlemmer og deres ledsagere og venner til:

Winemakers Dinner med Félsina

FG Restaurant & Bar

Tirsdag 28. mai 2024 kl. 18.30

Pris for medlemmer i Chaîne des Rôtisseurs: kr. 1 495,-

Pris for gjester: kr. 1 595,-

Antrekk: Pent, uten kjede

Meny

Aperitiff serveres i FG Bar

Fèlsina Brut Classico
***

Winemakers Dinner i FG Restaurant
***

Tomat bruchetta
Surdeigsbrød toppet med ferske tomater, olivenolje og urter
(Allergen: Mel)
Berardenga Chianti Classico 2021
***
Tortelli Lucchesi
Fylt pasta med svin, biff og krydder servert med tomatsaus
(Allergener: Mel, egg, muskat, selleri, sulfitt, melk)
Chianti Classico Riserva Rancia 2017
***
Sopp risotto
(Allergener: Melk, sulfitt)
I Sistri Chardonnay 2021
***
Ytrefilét med gremolata
servert med poteter og grønnsaker
(Allergener: Sulfitt, melk)
Fontalloro 2018 og Chianti Classico Riserva 2020
***
​Tiramisu
(Melk, hvete, sulfitt, egg)
Kaffe

 

 

 

 

 

 

 

Registrer

Påmelding gjøres ved å klikke på "Registrer" rett over denne teksten eller i toppen av dokumentet. Meld på deg selv og inntil et ekstra medlem ved å fylle inn navn eller medlemsnummer. Meld deretter på eventuell ledsager som ikke er medlem og gjester. Betaling kan gjøres med betalingskort, Vipps, eller ved å laste ned faktura og betale angitt beløp til vår konto: 1207.94.58706.

Frist for påmelding og betaling er fredag 24. mai. Merk sterkt begrenset plass på arrangementet. Deltakelse skjer derfor etter først til mølla prinsippet.

Vennligst gi beskjed om eventuelle allergier.

Ta gjerne kontakt med undertegnede på epost: gautebirkeli@gmail.com dersom du har spørsmål.

Hjertelig velkommen!

Vennlig hilsen

Gaute Birkeli

Bailli Regional