Nyheter

  En smak av Saint-Emilion på Hordnes Brygge Hver sommer feirer Bailliage de Bergen starten av sommersesongen på Ole Vidar Haga og Gurids fantastiske Hordnes Brygge, et vakkert båthus som ligger ved Fanafjorden, omgitt av nydelig natur. Sommerfesten på Hordnes har en nesten magisk status i Chaîne des Rôtisseurs. Vertskapet vårt, Ole Vidar og Gurid, begge kokker, grunnla praktisk talt den gastronomiske historien i Bergen. Ole begynte sin karriere som kokkelærling på Hotell Neptun for 60 år siden i år og har aldri sett seg tilbake.
Jul 14
Sommerhilsen Fra Baillage De Vestfold Sommerhilsen og program for høsten 2024 Nå er sommeren kanskje på sitt flotteste, med lange og solfylte dager, mens nettene er florlette, lyse og korte. Brøytekanter og sprengfyring er en saga blott, likeså ullundertøy og piggsko. La oss nyte disse dagene og lade batteriene, så er vi atter en gang på topp før vi møtes til sensommerens og høstens arrangementer. Vinteren og våren har vært aktiv og preget av varierte arrangementer. Allerede 26. januar møttes vi i L`Ordre Mondial-regi til «En vinreise i Burgund» med Richard Svensen.
Sommerhilsen fra Bailliage de Bergen Program for høsten 2024 Det er sommer i Bergen og vi har kunnet glede oss over fine dager med sol og varme, men vi har også hatt våte og kalde dager. Uansett vær er det viktig å glede seg over de små tingene. En sen frokost sammen med kjære og venner midt i uken når man har ferie. Et glass vin på terrassen den dagen solen tittet fram. En god middag med venner, hjemme eller på restaurant.
Sommerhilsen fra styre i Bailliage de Nordvestlandet Kjære alle sammen   Vi retter en stor takk til alle som har bidratt til hyggelige arrangement første halvår 2024     Hittil i år har vi hatt følgende arrangementer:   Gourmetaften med Nesjemat 19. januar 2024 Italiensk Aften på Nonna Lina i Ålesund 15. februar 2024 L'Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs middag på Sjøbua i Ålesund 19.4.2024   28. til 30. juni reiser vi til Tromsø for å delta på Grand Chapitre de Norvége 2024.
REFERATGrillaften på Scandic HellFredag 14. juni 2024   Den årlige Grillaften på Scandic Hell er en kjær tradisjon - og noe helt unikt i seg selv. Som alltid startet festen allerede på Scandic Nidelven, hvor glade gjester i sommerlig antrekk ble møtt med et glass Moët & Chandon champagne før de gikk ombord champagnebussen til Hell. På turen fikk vi servert en deilig vårrull i rispapir med skaldyr og agurk – og selvfølgelig påfyll i glasset vårt ved en kort stopp på Malvik.
REFERAT DÎNER AMICAL FREDAG 7. JUNI 2024 (Denne gangen med riktig bilde av Oliver Will. Vi beklager feilen) Bailliage Régional de Sørlandet hadde gleden av å ønske velkommen til Dîner Amical på Lillesand Hotel Norge. Maître Hôtellier Lydia Döhler, og hennes ansatte hadde lyst til "å gjøre stas" på oss og vartet opp med en flott Grand Dîner meny.  Arrrangementet var fullbooket med 60 gjester som fikk en uforglemmelig aften. Det ble servert en nydelig Cava som apperitif før Baili Regional Henry Tranberg ønsket oss alle velkommen til bords.
  Re-Naa i Stavanger fikk sin 3. Michelin-stjerne   Restaurant Re-Naa i Stavanger kunne under mandagens arrangement i Helsinki hente hjem sin 3. Michelin-stjerne. Det var en noe overrasket Sven Erik Renaa som ble bedt om å komme opp på scenen for å ikle seg kokkejakka med 3 stjerner. Re-Naa har som kjent 2 stjerner fra før og blir nå den andre restauranten i Norge med 3 stjerner.
REFERAT Dîner Amical Bula Neobistro Onsdag 15. mai 2024 Det var med stor glede at Bailli Régional Roar Hildonen ønsket velkommen til Dîner Amical i regi av la Chaîne des Rôtisseurs på Bula Neobistro. Forventningene var høye, særlig etter fjorårets besøk hvor vi fikk oppleve mange gastronomiske godbiter i den kjente Bula stilen. Restaurantsjef Mikhaila Illyena Aune og Assisterende Kjøkkensjef Alexander Ludviksen ønsket deretter velkommen til nok en fullbooket helaften på Bula Neobistro – stedet hvor høykultur og lavkultur går hånd i hånd.
L'Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs middag på Sjøbua i Ålesund fredag 19.4.2024  Endelig var dagen kommet da vi skulle få oppleve Sjøbua i ny prakt. ​Det var dekket til oss i chambre séparée: ​Ved kuvertene lå trykte menyer, så her var det bare å glede seg: Svalende Champagne klar til servering: Forventningsfulle gjester i livlig passiar: Maîter Restaurateur Kjetil Henriksen ønsker velkommen: Chef Rôtisseur Tonje Elisabeth Fykse forteller engasjert om restaurantes matkonsept og kveldens meny: Så kom husets herligheter i innbydende presentasjon, gjestene var så i
Referat Dîner Amical på restaurant Attrå fredag 19. april 2024 Kvelden bar bud om vår i byen under Bøkeskogen, og vi var 25 spente medlemmer og gjester som inntok Larviks nye restauranthus i Grand-kvartalet. I første etasje er det en form for pizzarestaurant, over ligger à la carte restauranten Attrå, og på toppen ligger fine-dining avdelingen med plass til fem bord, hvor vi oppholdt oss. I lokalet er det også et svært velfylt vinrom, hvor noen av oss rakk å ta turen innom. Bak det hele står det to svært entusiastiske kokker med bred erfaring.