Nyheter
Dec
31
Under Grand Chapitre i Oslo i slutten av august hadde vi gleden av å presentere vår nye film om Chaîne des Rôtisseurs Norge. Filmen tar deg med inn i vårt fellesskap av mat- og vinentusiaster, viser våre arrangementer, prosjekter og samarbeidsaktiviteter – og gir et innblikk i hva det betyr å være en del av Chaîne-familien.
Se filmen og bli inspirert!
Vi ønsker å rette en stor takk til Dan Bostrøm, som har laget filmen, og til alle som bidro til at prosjektet ble en realitet.…
Se filmen og bli inspirert!
Vi ønsker å rette en stor takk til Dan Bostrøm, som har laget filmen, og til alle som bidro til at prosjektet ble en realitet.…
Dec
03
Vi tok en drink sammen
onsdag 3.12.2025
Årets siste arrangment i Bailliage d'Arctique gikk av stabelen på Rørt, den lille baren i sørenden av Torgcenteret.…
onsdag 3.12.2025
Årets siste arrangment i Bailliage d'Arctique gikk av stabelen på Rørt, den lille baren i sørenden av Torgcenteret.…
Nov
27
Kjære alle sammen
Vi retter en stor takk til bedrifter, medlemmer og gjester som har stilt opp og bidratt til hyggelige arrangementer i 2025
Året startet med en opplevelsesrik tur til København 25. januar, der 5 av våre medlemmer ble intronisert og mottok sine kjeder. Allerede den 7. februar var det klart for Diner Amical på Bro Kystgastronomi. Siste arrangement før sommeren var L'Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs middag på Thon Hotel Ålesund fredag 25. april. Høsten startet med Grand Chapitre i Oslo 29. - 31. august.…
Nov
21
Bailliage Règional de Norvestlandet avsluttet året med Lutefiskaften på Apotekergata No. 5 fredag 21. november. Kvelden startet med aperitiff i Vinterhagen på Hotel Brosundet.
Vice-Conseiller Gastronomique Anne Beate Giske ønsket velkommen til bords. Det ble servert en 3-retters meny med lutefisk som hovedrett og nøye tilpasset drikke satt sammen av Food & Beverage Manager Maître Restaurateur Kjetil Henriksen.
Kveldens menyomtale ble holdt av Vice-Conseiller Culinaire Nils Henning Nesje.
Takk til Apotekergata No.…
Vice-Conseiller Gastronomique Anne Beate Giske ønsket velkommen til bords. Det ble servert en 3-retters meny med lutefisk som hovedrett og nøye tilpasset drikke satt sammen av Food & Beverage Manager Maître Restaurateur Kjetil Henriksen.
Kveldens menyomtale ble holdt av Vice-Conseiller Culinaire Nils Henning Nesje.
Takk til Apotekergata No.…
Nov
14
Årets siste Dîner Amical i Baillage de Trøndelag ble holdt på Scandic Nidelven. 74 forventningsfulle gjester ble mottatt i det totaloppgraderte og nyoppussede buffetområdet, som nesten tok pusten fra de fleste. Her blir det etablert flere stasjoner med åpen kjøkkenøy, eget bakeri og intet mindre enn en juvellignende Ambach komfyr importert fra Italia. Hele området er designet for å fungere like godt på dagtid som på kveldstid. Blant annet kan kaffebaren forvandles til en fullverdig bar.…
Nov
14
Bailliage Régional de Sørlandet hadde gleden av å invitere til Grand Dîner på et julepyntet Sjøhuset hos Kristoffer Skarpeid Pedersen, Max Hansen og Chef Rôtisseur Tony Espeland. Vi var over 70 gjester som fikk en uforglemmelig aften. Dette ble også en kveld litt utenom det vanlige.
Etter å ha blitt traktert med velkomstbobler og funnet plassene våre rundt bordene ble vi ønsket velkommen av Bailli Régional Henry Tranberg. Han ønsket spesielt velkommen til Bailli Délégué Thore Sande, Vice-Argentier Hege Nøstvik, Bailli Honoraire Jørgen Aall Flood, Chancelier Honoraire Arne Trengereid og G…
Etter å ha blitt traktert med velkomstbobler og funnet plassene våre rundt bordene ble vi ønsket velkommen av Bailli Régional Henry Tranberg. Han ønsket spesielt velkommen til Bailli Délégué Thore Sande, Vice-Argentier Hege Nøstvik, Bailli Honoraire Jørgen Aall Flood, Chancelier Honoraire Arne Trengereid og G…
Nov
14
Fredag 14. november var hele 38 mat- og vinglade Chaine-medlemmer og gjester samlet til årets Grand Diner i Rogaland. Middagen var på Brasserie Pigalle i det tradisjonsrike Hotell Victoria, med beliggenhet midt i hjertet av Stavanger. Deler av hotellet er fredet og er en viktig del av Stavangers arkitektur og historie.…
Nov
01
Simen Lund er vinner av Jeunes Chefs Rôtisseurs 2025 i Bergen
Under Grand Dîner / Award Dinner på Opus XVI i Bergen ble Simen Lund fra To Rom og Kjøkken, Trondheim kåret til vinner av årets Jeunes Chefs-konkurranse. Han tok førsteplassen etter samlet poengsum fra plassdommerne på kjøkkenet og smaksdommerne.
Resultat
1. plass: Simen Lund, To Rom og Kjøkken, Trondheim
2. plass: Sunniva Aas Mathisen, Vaaghals, Oslo
3. plass: Noah Øvrebø Hegvik, Opus XVI, Bergen
Selma Josefine Juleshaug fra Fish Me i Oslo leverte også et solid konkurranseløp og ble nummer 4.…
Under Grand Dîner / Award Dinner på Opus XVI i Bergen ble Simen Lund fra To Rom og Kjøkken, Trondheim kåret til vinner av årets Jeunes Chefs-konkurranse. Han tok førsteplassen etter samlet poengsum fra plassdommerne på kjøkkenet og smaksdommerne.
Resultat
1. plass: Simen Lund, To Rom og Kjøkken, Trondheim
2. plass: Sunniva Aas Mathisen, Vaaghals, Oslo
3. plass: Noah Øvrebø Hegvik, Opus XVI, Bergen
Selma Josefine Juleshaug fra Fish Me i Oslo leverte også et solid konkurranseløp og ble nummer 4.…
Nov
01
Bailliage de Bergen hadde denne lørdagen gleden av å invitere til Grand Dîner på OPUS XVI. 85 gjester ble møtt med rød løper og de dyktige trommeslagerne Adrian og Rayan fra Dræggens buekorps. I døren kunne hotelldirketør Lise Solheim ønske gjestene velkommen.
Denne dagen var litt spesiell og hadde startet med kokkekonkurransen Jeunes Chefs på Sandsli videregående skole. Dette kan dere lese mer om i eget referat.…
Denne dagen var litt spesiell og hadde startet med kokkekonkurransen Jeunes Chefs på Sandsli videregående skole. Dette kan dere lese mer om i eget referat.…
Oct
28
Chaîne - 40 år i nord
Det skulle jubileres i nord. Bailliage d’Arctique har eksistert i 40 år. 40 påmeldte, det var nesten for perfekt. To måtte dessverre melde avbud, men de trettiåtte andre hadde en fabelaktig kveld på Fiskekompaniet, en nordlysklar høstkveld, nede på kaia i Tromsø.
Maître Restaurateur Martin Blomkvist var kveldens vertskap, og han og hans besetning skapte en en nydelig ramme.…
Det skulle jubileres i nord. Bailliage d’Arctique har eksistert i 40 år. 40 påmeldte, det var nesten for perfekt. To måtte dessverre melde avbud, men de trettiåtte andre hadde en fabelaktig kveld på Fiskekompaniet, en nordlysklar høstkveld, nede på kaia i Tromsø.
Maître Restaurateur Martin Blomkvist var kveldens vertskap, og han og hans besetning skapte en en nydelig ramme.…