Nyheter

Et av Chaîne des Rôtisseurs sine formål er å styrke rekrutteringen av kokker og servitører/ sommelierer og bidra til faglig utvikling.
Hvert år gjennomføres det en nasjonale konkurranser, hvor vinneren får representere Norge i den internasjonale finalen. Norge har de siste årene gjort det fantastisk bra og sanket flere medaljer av edleste valør.
Den internasjonale finalen for Jeunes Chef Rôtisseurs ble i år avholdt i Budapest 4. oktober.…
REFERAT
WEEKENDTUR
TIL
SALT OG SILL
20. -22. SEPTEMBER 2024
Bailliage Régional de Sørlandet hadde gleden av å invitere til weekendtur. Denne gang til Salt og Sill på Klädesholmen på Sveriges vestkyst. Vi var 36 gjester som fikk noen uforglemmelige dager ytterst i den svenske skjærgården.
De fleste gjestene ankom fredag ettermiddag i et fantastisk høstvær. Strålende sol og helt vindstille var en god start på arrangementet.
Fredag kveld hadde vi en enkel uformell middag bestående av 2 retter.…

Referat
Mat- og vintur til Alcalá de Henares
24. - 29. september 2024
Årets mat- og vintur gikk til Alcalá de Henares, der vi deltok på Grand Chapitre i Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs sammen med medlemmer fra 37 land. Vi fikk oppleve Alcalá de Henares, Madrid, Castella-La Mancha og Ribera del Duero.…
REFERAT
Dîner Amical The Crab
Onsdag 18. september 2024
Med stor glede ønsket Bailli Régional Roar Hildonen alle velkommen til Dîner Amical på The Crab. Mange anser The Crab som byens beste sjømatrestaurant, så det var ingen overraskelse at kvelden raskt ble fullbooket. Forventningene til en smakfull og minneverdig opplevelse var høye blant gjestene, og både vertskapet og staben levde opp til disse med bravur.…
Gastronomisk søndagstur til Aketun fisk i Fyresdal
15. september 2024
Fordelt på tre biler kjørte vi fra Scandic Park hotell Sandefjord i 08-tiden denne friske høstmorgenen. Både biler og deltagere var fulladet. Alle var vi klare for noe nytt i Chaîne-sammenheng; en gastronomisk «road trip» til Aketun fisk i Fyresdal, hvor vi skulle nyte lokalmat i mange varianter. Aketun fisk leverte all fisken til Lærlingenes aften på SVGS i vinter, og de produserer bla. røykt ørret og røye.…
REFERAT
DÎNER AMICAL
TORSDAG 5. SEPTEMBER 2024
Vi hadde invitert til en franskinspirert, kulinarisk opplevelse på Breitorget, og rammen rundt vår
«Franske Aften» ute i atriet på Matbaren ble perfekt. Med nydelig og varmt sommervær ga
glasstaket oss en følelse av å sitte ute, nesten som om vi var i Frankrike.
Vi ble ønsket velkommen av Berit, som for anledningen hadde øvd seg på å si det på fransk. Det var
også en stor glede å kunne introdusere vår nye Bailli Regional, Tommy Raanti som ble klappet frem
og fortalt litt om seg selv og tanker rundt spennende arrangementer fremover.…

Referat Grand Dîner Engø gård 30. august 2024
Nok en gang kunne Bailliage Régional de Vestfold sammen med Baillage Régional d´Oslo ønske velkommen til Grand Dîner på idylliske Engø gård ved Tjømes skjærgård. Engø gård ligger som en beskyttet oase i et landskap preget av eiketrær, bølgende marker, strender og svaberg. Allerede i 1924 kunne romantikeren Frithjof Pihl og hans søster Daisy åpne pensjonat for gjester fra bla.…

Referat
Diner Amical på Apotekergata 5
fredag 23. august 2024
Kvelden startet med en sprudlende velkomst i Arkivet Bar. Hvorpå gjestene begav seg til Chambre Separée.…
REFERAT
Fagn Spesial
Torsdag 15. august 2024
Bailli Régional Roar Hildonen hadde den store gleden til å ønske velkommen til Dîner Amical Spesial på Michelin restauranten Fagn. Tidligere Fagn Spesial har vært enestående suksess, så gjestene hadde store forventninger om enda en smakfull og strålende opplevelse denne fine sommerdagen.
Maître Rôtisseur Filmom Fitsum og Chef de Cuisine Ådne Helgetun hadde satt sammen en meget spennende 15-retters meny til oss. Kveldens sommelier var ingen ringere enn Yohana Habte.…

En smak av Saint-Emilion på Hordnes Brygge
Hver sommer feirer Bailliage de Bergen starten av sommersesongen på Ole Vidar Haga og Gurids fantastiske Hordnes Brygge, et vakkert båthus som ligger ved Fanafjorden, omgitt av nydelig natur. Sommerfesten på Hordnes har en nesten magisk status i Chaîne des Rôtisseurs. Vertskapet vårt, Ole Vidar og Gurid, begge kokker, grunnla praktisk talt den gastronomiske historien i Bergen. Ole begynte sin karriere som kokkelærling på Hotell Neptun for 60 år siden i år og har aldri sett seg tilbake.…