Nyheter

REFERATOppdalshelg22. - 23. mars 2024 Å starte påsken med palmehelg på Oppdal har blitt en kjær tradisjon i Baillage de Trøndelag, med et l’Ordre Mondial arrangement på fredag og Dîner Amical dagen etter. På fredagskveld ønsket Vice-Echanson Torfinn Lerstad en forventningsfull gruppe velkommen til en spennende champagnesmaking i Den Danske Dreng under kyndig veiledning av Per Hovde.
REFERATDÎNER AMICALFREDAG 15. MARS 2024 En regnfull fredagskveld i mars var det duket for Diner Amical hos  A.Idsøe – grill & berkel i Verksgata i Stavanger. Restauranten ligger i et av de gamle husene i Verksgata i Stavanger, vegg i vegg med den tradisjonsrike slakterforretningen. Vårt arrangement var i et separat rom i 2. etasje, et perfekt lokale for en Diner Amical, denne gang med 17 deltakere. Vi ble ønsket velkommen med et glass champagne -  N.V. Devaux Léonce d’ Albe Special Reserve, servert sammen med Idsøes egne godsaker - ølpølser og coppa di prima.
I dag har jeg besøkt Håvard Werkland (til daglig jobber han på Speilsalen i Britannia Hotel) og Team Norway på treningskjøkkenet deres i Trondheim.Håvard er Norges deltager i Bocuse d'Or Europe i Trondheim 19. mars, om kun 11 dager.Som representant for styret i Chaîne des Rôtisseurs Trøndelags Fond overleverte jeg et beløp på kr. 20 tusen i støtte til Håvard og Teamet hans.Det var godt å se hele teamet i topp humør og det var veldig god steming - det lover godt til konkurransen. Sammen med pengestøtten fikk Håvard også en flaske rødvin fra en av de mange kvinnelige (i anledning 8.
REFERATGRAND DINERSMAG OG BEHAG, GRIMSTAD08. Mars 2024 Fredag 8. mars på selve kvinnedagen var ble vi igjen ønsket velkommen til Smag  Behag i Grimstad hos Maître Rôteseur Hans Petter Klemmetsen og hans team.
               «Lærlingenes aften» i restaurant Barden                                   torsdag 7. mars 2024   Denne nesten-vårlige torsdagskvelden fikk nærmere 30 utvalgte oppleve «Lærlingenes aften» på SVGS/Sandefjord videregående skole. Arrangementet fant sted i Barden, deres nye restaurant. SVGS er Norges største videregående skole, og linjen for restaurant- og matfag er Norges eldste, med røtter tilbake til den gamle kokk- og stuertskolen.
REFERAT Dîner Amical Spesial Speilsalen Onsdag 21. februar 2024 Bailli Régional Roar Hildonen ønsket velkommen til en Diner Amical Spesial i Speilsalen, Britannia hotells prestisjetunge fine dining restaurant. Bare 10 måneder etter åpningen ble Speilsalen tildelt sin første Michelinstjerne i februar 2020. Siden den gang har restauranten ikke bare beholdt stjernen, men har også mottatt anerkjennelse og strålende kritikk fra både nasjonale og internasjonale medier.
  Chers Confrères  Godt nytt Chaîne-år!  Tromsø vokser som matmekka i nord og byens restauranter higer etter å bli stadig bedre, stå sterkere og lære mer. En ting er sikkert, våre råvarer drar til seg dyktige kokker fra hele verden. Så også til Hibana. Da er det svært så hyggelig å starte dette spesielle Chaîne-året med en helt ny opplevelse, på et for oss, nytt sted.   Dick Chiang og hans folk har skapt et trivelig sted i en gammel og kjent bygning, som fortjener å være til glede, midt i byen.
REFERAT DÎNER AMICAL HIBANA, 15.2.2024     Chers Confrères, ​ For første gang skulle Bailliage d’Arctique besøke Hibana, med sitt asian fusion konsept, kalt Japondi. Det skulle bli akkurat så så spennende som det høres ut.  Hibanas nye Chef, Arkadiusz Wiliamowsky, som er ankommet direkte fra Michelinrestauranter i Paris, hadde satt sammen en meny som ga oss munnfull på munnfull med spennende kombinasjoner.
  Det var med stor forventning vi steg inn i Nonna Lina sin lune atmosfære og ble ønsket velkommen med ekte italiensk gjestfrihet.   Restauranteier Laura Borghini fortalte levende om restaurantens historie.
Referat L`Ordre Mondial arrangement fredag 26. januar 2024,                                    vinvandring i Burgund    Årets første L`Ordre Mondial arrangement ble grunnet en vinterlig vannlekkasje avviklet i uhøytidelige omgivelser i show-rommet hos Bailli Régional Paal Bye Johansens interiørbedrift. Det har neppe blitt servert så eksklusiv drikke i disse lokalene tidligere, hvis da ikke Jotun og Fagflis er rausere med vinen enn kundene kjenner til.