BAILLIAGE D'ARCTIQUE

Bailli Régional

Geir Solheim

Tlf. +47 934 34 547
geir.solheim@strawberry.no


Du som elsker god mat, godt drikke og trives i det gode selskap!

Det var med litt betenkningstid jeg sa ja til å etterfølge Cathrin Carlyle som Bailli Règional for verdens nordligste regionale avdeling av Chaîne des Rôtisseurs! Med de markante herrer Nils Opsahl og Arne Trengereid før det!

Interessen for mat og drikke har jo vært en del av livet mitt fra jeg startet i kokkelære på daværende Viking Hotel i Oslo tilbake til tidlig 70 tall og til etableringen av Arktisk Meny for snart  25 år siden - som var modell for de aller fleste kortreist- og lokalprodusert mat og drikkeprosjekter i alle år deretter.

Chaine er en usedvanlig interessant og spennende organisasjon der det gode måltid, godt drikke og det gode vennskap er satt i fokus. Dette er en nesten uslåelig tre-enighet og det spesielle er kanskje at mat og drikke skaper nytt vennskap og nye bånd på tvers av vanlige møtepunkter. Og hva gjelder det sosiale, så mener en søring som har bodd og arbeidet i alle de 3 nordligste fylker, at på det sosiale område så er «vi» nordlendinger helt uslåelige!

Bailliage d´Arctique er det nordligste område i vårt langstrakte land der kontrastene er meget store. Her finnes hele spekteret i vår fantastiske natur -  fra midnattssol til mørketid, fra strålende solskinn til de mest stormfulle og hustrige frostnetter man kan tenke seg.

Som regiondirektør for NHO Reiseliv Nord-Norge og Svalbard gjennom 20 år, så har det vært en fantastisk spennende reise! Reiselivet har utviklet seg fra å være en næring for de spesielle anledninger, til å bli en av de viktigste næringer i landsdelen. Og vi har gått fra en sesongbasert næring til å bli en av de få regioner i verden som har full aktivitet gjennom hele året! Faktisk er vintermånedene og nordlysperioden i Tromsø og fi lere andre destinasjoner bedre enn sommermånedene! Vi selger flott uvær, like godt som midnattsol. Opplevelser i verdensklasse.

Vårt Bailliage har den mest fantastisk kystlinjen i Norge og de største vidder. Dette er et Bailliage der laksen og steinbiten, reinsdyret og elgen, sauen og geita, trollkrabben og kongekrabben tangen og kråkebollene og multene og blåbærene er i fokus. Dette er området der kortreist mat i form av urter, oljer, bær, siruper og grønnsaker av alle slag har fått en utrolig blomstring de seneste årene.

Vi er i dag et lite, men velfungerende Bailliage med litt over 40 medlemmer som stiller trofast opp på alle våre samlinger. Og vi har et styre som fungerer meget godt sammen.

Vi hadde et Grand Chapitre i Tromsø noen år til bake det fortsatt går gjetord om! Til neste år, siste  helg i juni, inviterer vi på nytt til Nord-Norge og Tromsø! Vi ser «deg» gjerne som gjest! Følg gjerne med på https://newsonline.chainedesrotisseurs.com/ så kan du legge inn deltagelse på Chainearrangementer når du er på reise. Gjerne her i nord!

Vi har en ambisiøs målsetting å doble antall medlemmer fram til vi møtes i Tromsø i 2024 og håper at alle gode Chainevenner bidrar til at vi får flere medlemmer i nord!

Hos oss er den «glade nordlending» i fokus med vennskap og sosialt samvær mellom profesjonelle og amatører. Dette kan skje rundt det hvite festkledte bord like gjerne som i naustet i fjæra. Felles for dem begge er at de er steder der god mat og godt drikke er satt i høysetet. Og hvor så vel «oss gamle» som de yngre garder trives i lag!

Hvis dette er noe for deg, ta kontakt med meg eller en av de andre i vårt arktiske styre.        
Lenken finner du øverst på siden.

Velkommen til Nord-Norge! Velkommen til Bailliage d´Arctique!

Geir Solheim