Referater fra arrangementene

Bailliage de Trøndelag

REFERATOppdalshelg22. - 23. mars 2024 Å starte påsken med palmehelg på Oppdal har blitt en kjær tradisjon i Baillage de Trøndelag, med et l’Ordre Mondial arrangement på fredag og Dîner Amical dagen etter. På fredagskveld ønsket Vice-Echanson Torfinn Lerstad en forventningsfull gruppe velkommen til en spennende champagnesmaking i Den Danske Dreng under kyndig veiledning av Per Hovde.
I dag har jeg besøkt Håvard Werkland (til daglig jobber han på Speilsalen i Britannia Hotel) og Team Norway på treningskjøkkenet deres i Trondheim.Håvard er Norges deltager i Bocuse d'Or Europe i Trondheim 19. mars, om kun 11 dager.Som representant for styret i Chaîne des Rôtisseurs Trøndelags Fond overleverte jeg et beløp på kr. 20 tusen i støtte til Håvard og Teamet hans.Det var godt å se hele teamet i topp humør og det var veldig god steming - det lover godt til konkurransen. Sammen med pengestøtten fikk Håvard også en flaske rødvin fra en av de mange kvinnelige (i anledning 8.
REFERAT Dîner Amical Spesial Speilsalen Onsdag 21. februar 2024 Bailli Régional Roar Hildonen ønsket velkommen til en Diner Amical Spesial i Speilsalen, Britannia hotells prestisjetunge fine dining restaurant. Bare 10 måneder etter åpningen ble Speilsalen tildelt sin første Michelinstjerne i februar 2020. Siden den gang har restauranten ikke bare beholdt stjernen, men har også mottatt anerkjennelse og strålende kritikk fra både nasjonale og internasjonale medier.
REFERAT Award Dinner Huitfeldt Lørdag 20. januar 2024   Bailli Régional Roar Hildonen ønsket velkommen til årets første arrangement, i regi av To rom og kjøkken, i byens flotte historiske Huitfeldt Stuer. Bygget mellom 1898-1900 etter en omfattende bybrann, er Huitfeldtgården et imponerende by palé i nybarokk stil med tydelige franske påvirkninger, bygget av solid murstein i kontrast til den vanlige trearkitekturen. Planlagt som et sted for storslagne sosiale arrangementer, ble dette paléet reist av Huitfeldtbrødrene, markante forretningsmenn innen skogbruk og gruvedrift.
Referat fra Årets konkurranse. Taran og Kristian, masse lykke til med oppkjøringen mot Norgescup i Stavanger i februar. Gleder oss til å se hva dere leverer. Lagleder for årets lag er Maren Brekkvassmo Myrvold. Spennende oppgave i år med skikkelig god norsk husmannskost.
Når Baillage de Trøndelag, landets største Chaîne-avdeling, inviterer til Grand Chapitre i anledning 40-årsjubileet, skyter forventningene gjerne i været. Regionen er anerkjent for sitt unike matfat og råvarer i verdensklasse. Bland dette sammen med den hjertelige trønderske gjestfriheten og man skjønner hvorfor Trondheim - Trøndelag ble landets aller første European Region of Gastronomy i 2022. Forventningene gjenspeilte seg tydelig i antallet påmeldinger. Med nesten 400 entusiastiske medlemmer og gjester som strømmet til, ble dette Norges største Grand Chapitre noensinne.
Trøndelag er den største og viktigste regionen for matproduksjon i Norge. Regionen har gjennom det også markert seg som et interessant og spennende reisemål. Dette er oppnådd gjennom et langsiktig og målrettet arbeid som har involvert lokale og nasjonale destinasjonsselskap, reiselivsaktører, mange produsenter, restauranter og hoteller.
Inngangen til sommeren i Baillage de Trøndelag markeres tradisjonen tro med en flott grillaften på Scandic Hell. Værgudene var på vår side med knallblå himmel og strålende sol. Som alltid startet festen med champagnebuss fra Scandic Nidelven til Scandic Hell med raust flytende bobler og deilige amuser. Se referat med bilder fra arrangementet her.
Bailli Régional Roar Hildonen ønsket 40 heldige gjester velkommen til Dîner Amical på Bula Neobistro. En spesiell velkommen var det for 2 nye medlemmer, og dermed er Baillage Régional de Trøndelag nær ambisjonen å ha 300 medlemmer når Trøndelag arrangerer Grand Chapître de Norvège i august. Se referat med bilder fra arrangementet her.
Endelig kom dagen mange hadde gledet seg til lenge, vi skulle endelig få samles til Diner Amical på Apotekergata 5. Denne kvelden hadde vi også fått besøk fra Bailliage de Trøndelag, Chef Rotisseur Berit Pedersen og Chevalier Karl Åge Wikstrøm hadde reist helt fra Stjørdal for å oppleve Ålesund på sitt beste. Se referat fra arrangementet her