Planlagte arrangementer

Bailliage de Bergen

RegistrerWinemakers Dinner med Félsina FG Restaurant & Bar tirsdag 28. mai 2024 Kjære venner FG Restaurant & Bar arrangerer igjen en flott Winemakers Dinner og ønsker å gi medlemmer i Chaîne des Rôtisseurs en hyggelig pris på arrangementet. Vi er derfor glade for å kunne formidle denne invitasjonen til våre medlemmer. Merk at det denne gangen kun er et lite antall plasser ledig: Fèlsina ligger sørøst i det som defineres som Chianti Classico, mellom de siste høydedragene i Chianti og starten av Ombrone-dalen i kommunen Castelnuovo Berardenga. Området ble i sin tid oppdaget av romerne som falt for området og opprettet en forlegning her. Fram mot den moderne tidsalder var dyrking av oliven det viktigste for området og bare noen få hektar var dedikert til vindyrking. Den moderne historien til Fèlsina startet så sent som i 1966 da finansmannen Domenico Poggiali overtok eiendommen og fikk raskt hjelp av unge, men fremadstormende talenter som samarbeidet godt med Poggiali om veien videre. En av disse var Giuseppe Mazzocolin som i 1976 giftet seg med Domenicos datter Gloria Pogialli og var med å sette den gamle vingården i bevegelse mot nye tider sammen med sin svigerfar. Giuseppe var utdannet og hadde mange kontakter som var til nytte for oppbyggingen av vingårdens renommé og han fikk ansvar for kommersiell utvikling. En av de første grepene som ble gjort var bygging av en passende kjeller til en ny og større produksjon. Den orginale vinkjelleren hos Fèlsina var liten og hadde vært i bruk siden starten av århundret. Den utvidede vinkjelleren ble bygget på 1970-tallet og henger sammen med den gamle stallen på eiendommen. Pogialli kjøpte i 1981 den historiske store eiendommen Castello di Farnetella som ligger ca 30 minutter sørøst fra Castelnuovo Berardenga og under området Chianti Colli Senesi. Eiendommen med 432 hektar derav 56 hektar vinmark ligger på toppen av en bakketopp og ca 560 høydemeter over havet. Jordsmonnet her er en miks av kalkstein, leire og sand. På vegne av Haakon Sande og FG Bar & Restaurant, har styret i Bailliage de Bergen gleden av å invitere sine medlemmer og deres ledsagere og venner til: Winemakers Dinner med Félsina FG Restaurant & Bar Tirsdag 28. mai 2024 kl. 18.30 Pris for medlemmer i Chaîne des Rôtisseurs: kr. 1 495,- Pris for gjester: kr. 1 595,- Antrekk: Pent, uten kjede MenyAperitiff serveres i FG Bar Fèlsina Brut Classico*** Winemakers Dinner i FG Restaurant*** Tomat bruchettaSurdeigsbrød toppet med ferske tomater, olivenolje og urter(Allergen: Mel)Berardenga Chianti Classico 2021***Tortelli LucchesiFylt pasta med svin, biff og krydder servert med tomatsaus(Allergener: Mel, egg, muskat, selleri, sulfitt, melk)Chianti Classico Riserva Rancia 2017***Sopp risotto(Allergener: Melk, sulfitt)I Sistri Chardonnay 2021***Ytrefilét med gremolataservert med poteter og grønnsaker(Allergener: Sulfitt, melk)Fontalloro 2018 og Chianti Classico Riserva 2020***​Tiramisu(Melk, hvete, sulfitt, egg)Kaffe               Registrer Påmelding gjøres ved å klikke på "Registrer" rett over denne teksten eller i toppen av dokumentet. Meld på deg selv og inntil et ekstra medlem ved å fylle inn navn eller medlemsnummer. Meld deretter på eventuell ledsager som ikke er medlem og gjester. Betaling kan gjøres med betalingskort, Vipps, eller ved å laste ned faktura og betale angitt beløp til vår konto: 1207.94.58706. Frist for påmelding og betaling er fredag 24. mai. Merk sterkt begrenset plass på arrangementet. Deltakelse skjer derfor etter først til mølla prinsippet. Vennligst gi beskjed om eventuelle allergier. Ta gjerne kontakt med undertegnede på epost: gautebirkeli@gmail.com dersom du har spørsmål. Hjertelig velkommen! Vennlig hilsen Gaute Birkeli Bailli Regional  
Registrer Kurvfest og vinsmaking på Hordnes Brygge Lørdag 1. juni 2024 Kjære venner, Sommerfesten på Hordnes har for lengst blitt en tradisjon. Styret i Bailliage de Bergen er svært glade for at Ole og Gurid nok en gang stiller naust og arbeidskraft til disposisjon og lar oss invitere til en sosial og gastronomisk aften i Pop Up-restauranten "Hordnes Brygge". Omgivelsene og stemningen i dette lokalet er helt uovertruffen og uansett hva værgudene velger å presentere oss for, kan vi love en fantastisk kveld. Kurvfest Arrangementkomiteen har denne gangen valgt å endre litt på konseptet fra tidligere år. I stedet for å la vertene stå for alt det gastronomiske, ønsker vi denne gang å utfordre deltakerne til å ta med seg en rett de ønsker å presentere for de andre gjestene. Temaet er "Havet" og formatet "Små serveringer som er egnet for å deles". Når dere melder dere på ønsker vi derfor at dere skriver i kommentarfeltet hva dere kunne tenke dere å presentere. Både forretter, hovedretter og desserter er velkomne og det er kun fantasien som setter grenser. Sett gjerne opp et par alternativer, så vil vi kontakte dere og blir enige om hva vi ønsker og hvilke mengder vi trenger. Komiteen sørger for all drikke til maten, så dere trenger ikke å ta med drikkevarer. Program Ved ankomst serverer Ole og Gurid aperitiff og gjestene får anledning til å mingle.  Deretter vil Vice-Echanson, Bjarte Askeland, i samarbeid med den ærverdige organisasjonen "Jurade de Saint-Emillion", fortelle litt om Saint-Emilion og la dere smake et knippe utsøkte røde viner fra denne flotte regionen i Bordeaux. Smakingen foregår enten i hagen eller i Naustet, avhengig av været. Etter at vi har satt oss til bords, byr Ole og Gurid på spesialiteten "Blåskjellsuppe a la Hordnes" og til suppen serverer vi nydelig Rosevin fra Domaine de Calet. Deretter settes det opp en delikat tapasbuffet med deres egne retter og byr på passende viner i glasset. Som avslutning setter vi opp en dessertbuffet med det dere har tatt med og skjenker dessertvin, kaffe og cognac for dem som ønsker. Det er en stor glede for styret å invitere sine medlemmer, deres ledsagere og venner, til: Kurvfest og vinsmaking på Hordnes Brygge Hordnesvegen 210, 5244 Fana Lørdag 1. juni kl. 18.00 Pris kr. 595,- for medlemmer, kr. 695,- for gjester Antrekk: Fritid - uten kjede   Program Aperitiff - mingling *** Vinsmaking ved Vice Echanson Smaking av 6 ulike viner fra Saint Emilion Snacks Meny "Blåskjellsuppe a la Hordnes" *** Gjestenes egen tapasbuffet fra havet *** Gjestenes egen dessertbuffet *** Viner Domaine de Calet Rose *** Husets hvitvin *** Husets Rødvin *** Husets dessertvin *** Kaffe - Cognac & Likør - Cigar? Registrer Påmelding gjøres ved å klikke på "Registrer" rett over denne teksten eller i toppen av dokumentet. Meld på deg selv og inntil et ekstra medlem ved å fylle inn navn eller medlemsnummer. Meld deretter på eventuell ledsager som ikke er medlem og gjester. Betaling kan gjøres med betalingskort, Vipps, eller ved å laste ned faktura og betale angitt beløp til vår konto: 1207.94.58706. Frist for påmelding og betaling er fredag 24. mai. Merk at det er begrenset plass på arrangementet, så de lønner seg å være rask med påmeldingen. Deltakerne bes organisere transport til arrangementet selv. Det er svært begrenset parkering på eiendommen, men buss nr. 64 har avgang fra Lagunen terminal kl. 17.54, med ankomst Hordnes snuplass kl. 18.02. Derfra er det en kort spasertur til Hordnesveien 210. Etter arrangementet vil styret være behjelpelig med å bestille Maxi-taxi for dem som trenger transport hjem. Vennligst gi beskjed om eventuelle allergier. Ta gjerne kontakt med undertegnede på epost: gautebirkeli@gmail.com dersom du har spørsmål. Hjertelig velkommen! Vennlig hilsen Gaute Birkeli Bailli Regional ​