Referater fra arrangementene

Bailliage de Nordvestlandet

  Det var med stor forventning vi steg inn i Nonna Lina sin lune atmosfære og ble ønsket velkommen med ekte italiensk gjestfrihet.   Restauranteier Laura Borghini fortalte levende om restaurantens historie.
Referat Gourmetaften med Nesje mat på Solbakken 19.
Medlemmer fra Bailliage Règional de Nordvestlandet samlet seg på XL Diner for årets Lutefiskaften fredag 17. november. Vi var flere som ønsket å delta, men var av ulike årsaker forhindret.  Se referat med bilder fra arrangementet her.
Medlemmer fra Bailliage Règional de Nordvestlandet samlet seg på XL Diner for årets Lutefiskaften fredag 17. november. Vi var flere som ønsket å delta, men var av ulike årsaker forhindret.  Gjestene fikk servert følgende meny: Akevittgravet laks Lutefisk  Panna Cotta Glade gjester koser seg rundt bordene:   Tusen takk til trofaste medlemmer og gjester som stadig stiller opp og skaper hyggelige arrangement.   Med vennlig hilsen Conseil Régional de Nordvestlandet Erling Faksvåg Bailli Régional  Chaine.no              
Kvelden startet med Andre Clouet Silver Brut Nature Champagne servert i baren: ​Etter en hyggelig stund i baren begav vi oss opp trappen til et nydelig dekket bord i restaurantens andre etasje:   Under sin velkomsthilsen presenterte Bailli Régional vårt nyeste medlem Chevalier  Frode Ingebrigtsen. Eli Sonja Vasset som hadde fått det ærefulle oppdrag med å holde kveldens meny-omtale fikk overrakt en liten gave som takk for innsatsen.
Årets mat og vintur i regi av Bailliage de Nordvestlandet til Izmir var en stor opplevelse. Vi deltok på det 4. internasjonale OMGD Grand Chapitre. Se referat med bilder fra arrangementet.
Diner Amical på Restaurant Bro i Ålesund 3. mai 2023 Vårkvelden var kald men vi ble varmt motatt av en hyggelig vertinne som serverte nydelig rose Champagne i restaurantens chambre séparée: Vår nye Vice-Chancelier Argentier Jan Arne Osen og Chargé de Mission Steinar Giske koser seg med champagnen: Under sin velkomsthilsen presenterte Bailli Régional de nye styremedlemmene i Bailliage de Nordvestlandet, Vice-Chancelier Argentier Jan Arne Osen og Vice-Echanson Mikael Forselius.  Vi fikk servert en nydelig 5-retters meny med nøye tilpassede viner.
Fredag 24. mars ankom deltakerne til ulike tider. Noen kom så tidlig at de fikk tid til å nyte hotellets spa og bad før middag. I resepsjonen ble vi godt mottatt og fikk det første glimtet av hotellets imponerende bilsamling. Vi fikk hotellrom med fantastisk utsikt: Forventningsfulle gjester koser seg med god drikke før middag: Kl.
Endelig kom dagen mange hadde gledet seg til lenge, vi skulle endelig få samles til Diner Amical på Apotekergata 5. Denne kvelden hadde vi også fått besøk fra Bailliage de Trøndelag, Chef Rotisseur Berit Pedersen og Chevalier Karl Åge Wikstrøm hadde reist helt fra Stjørdal for å oppleve Ålesund på sitt beste. Vi ble mottatt i baren av smilende representanter for Apotekergata 5 og fikk servert Louis Roederer Théophile Champagne.
Det var en spent gjeng som benket seg i VinoBar sitt «chambre séparée» for å bli bedre kjent med Piemontes viner. Øyvind Tveit som er daglig leder og medeier i VinoBar ønsket velkommen og gav oss en innføring i hva selskapene han er involvert i driver med. De eier blant annet flere vineiendommer i Piemonte. ​ Mens vi lyttet til Øyvind Tveit sin spennende beretning nøt vi kveldens første vin som var en musserende vin laget av Pinot Noir og Chardonnay. Vi ble tatt med på en spennende reise gjennom Piemontes vin- og matverden.