Grand Chapître 2025
Endelig er det vår tur i Oslo til å arrangere og være vert for Grand Chapitre i helgen 29. til 31. august. I den forbindelse legger vi opp til uforglemmelige dager! Bailliage de Oslo har sammen med våre medlemsbedrifter og samarbeidspartnere satt sammen et program for helgen som vil by på noe av det beste Oslo kan tilby både når det gjelder mat og drikke. Oslo har virkelig blitt kulturhovedstaden med Operaen, det nye Munchmuseet, Barcode, Bjørvika, det nye Nasjonalmuseet, Aker Brygge og Tjuvholmen med Astrup Fernley Museet, Akershus Festning, Vigelandsparken, Grünerløkka med et rikt mat og drikketilbud, Holmenkollen og ikke minst Bygdøy, Fram og Viking Museet. Oslo har også et fristende shoppingtilbud langs Karl Johans gate inkludert designbutikkene rundt Egertorget, Aker Brygge og vintage på Gründerløkka!
Midt i sentrum finner du Oslos ledende hoteller, Grand hotel Oslo by Scandic, Hotel Bristol og Radisson Blu Plaza som vertskapshoteller.
Det blir en strålende start på helgen med en Get Together på The Top Restaurant på Radisson Blu Plaza med en imponerende meny. Det er bare å glede seg!
Til Lunsj har restaurantene satt sammen en fristende meny med utsøkt mat og drikke. Det spenner fra Grünerløkka med Nedre Foss Gård, Vaaghals som ligger i spennende Barcode, Festningen Restaurant som gjenåpner 16. mai etter brann i historiske omgivelser og ikke minst Arts Restaurant på Oslos Riviera Tjuvholmen!
Under Grand Diner i Speilen og Rococo på Grand Hotel Oslo byr hotellet på retter fra Nobelbanketten i 2024. Amuse Bouche, Champagne og seks retter med utsøkte viner!
Helgen rundes av på søndag med et besøk på det nye Nasjonalmuseet i Vika som er Nordens største kulturbygg og et sentralt samlingspunkt for kunst, arkitektur og design. Etterfulgt av en deilig lunsj på Lofoten Fiskerestaurant på Aker brygge.
Vi gleder oss til å se dere og
ØNSKER DERE HJERTELIG VELKOMME TIL EN FLOTT OPPLEVELSE I HOVEDSTADEN I AUGUST!
PÅMELDING Registrer
PROGRAM FOR HELGEN
Fredag 29. august kl. 19:00
Get together på "THE TOP" restaurant på Radisson BLU Oslo Plaza
Mâitre Hotelier ved Oslo Plaza og Chaîne des Rôtisseurs Conseiller Culinaire Tarje Hellebust inviterer, i samarbeid med sin stab, til en prima oppstart på helgens festligheter. Deilig servering og en utrolig atmosfære kombinert med en flott utsikt over Oslo fra byens høyeste hotell.
Kveldens meny
Upon Arrival
Anna Dutch Caviar Service
Mini blinis
Fresh shaved truffle
Crème fraîche
Lobster tail mini Brioche
Fresh dell, Løjrom
Bar Counter – Live Sashimi Station
Chef-prepared sashimi cut to order
Norwegian salmon sashimi
Served with pickled ginger, wasabi, ponzu and soy sauces
Bar Counter – Live Oyster Bar
Oysters from France, Norway & Canada
Toppings (Guest Choice):
• Yuzu & pink pepper mignonette
• Cucumber, apple & dill granita
• Passion fruit & Jalapeño salsa
With lemon wedges, shallot vinegar, classic Tabasco
Terrace Counter – Live Station
Pickled White Asparagus with Pata Negra Ham
Garnished with aged manchego & cured egg yolk
Pre-Set on the Tables (Bar & Terrace)
California Roll
Salmon, avocado, cucumber, cream cheese, ponzu, Løjrom
Vegan Garden Maki
Grilled zucchini, avocado, microgreens
Tuna Tartare
Yellowfin tuna, avocado, sesame
Scallop Ceviche spoons
With lime, ginger & coconut milk, garnished with chili threads
Luxury Ham & Cheese Platters
Pata Negra, Bresaola, Coppa di Parma
Aged Manchego, Truffle Brie and more
Served with marinated olives, bread & dips
From the Terrace kitchen – served to the guest tables
Grilled Beef Entrecôte
Carved to order, served to guest tables and passed around
Guest’s choice of sauce:
• Truffle béarnaise
• Smoked peppercorn jus
With sides:
• Grilled seasonal vegetables
• Roasted baby potatoes
Dessert Finale – From the Top kitchen
Cardamom & Cinnamon Churros
Served with:
• Warm caramel sauce
• Coffee-infused dark chocolate Ganache
ANTREKK: Casual m/kjede
Lørdag 30. august kl. 12:00 serveres det lunsj hvor du kan velge mellom en av våre 4 fristende medlemsrestauranter
Festningen Restaurant – Maître Rôtisseur Jenny Björklund inviterer til lunsj på nyåpnede Festningen Restaurant. Stedet gjenåpner i mai etter en brann i 2023. Dette er en veldig unik restaurant som drives av Fursetgruppen, beliggende i historiske omgivelser rett ved Akershus Festning, og med nydelig utsikt over indre Oslofjord og Aker Brygge. Restauranten er et brasserie som serverer både à la carte og dagens meny. Rettene lages basert på spennende og sesongbaserte råvarer. Kombinér lunsjen med en vandring i området rundt Akershus festning!
Restauranten er fullt opptatt med å kunne åpne 16.mai. Menyen er derfor ikke klar enda. De lover en liten kulinarisk lunsj reise !
Nedre Foss Gård: Maître Rôtisseur Sanel Hasic inviterer til lunsj på Nedre Foss Gård. Restauranten ligger i Grünerløkkas eldste bygning, som ble bygget i 1802. Maten er laget på sesongbaserte råvarer med et kontinentalt tilsnitt. De legger vekt på en bærekraftig produksjon og bruker alle deler av råvarene som kommer fra lokale produsenter og leverandører. Kominèr gjerne besøket med en vandring lang Akerselva før eller etter lunsjen.
Meny:
Champagne og snacks ved ankomst.
- 3-retters meny + vinmeny
Forrett
- Kamskjell & safran
Hovedrett
- Reinsdyr, trøffel & solbær
Dessert
- Karamellisert hvit sjokolademousse
Arts Restaurant - Maître Rôtisseur Georg Rudshagen inviterer til lunsj på Arts Restaurant. Stedet er en oase ved Oslofjorden, som ligger flott til på Tjuvholmen i pittoreske fransk- og italiensk- riviera-inspirerte omgivelser. Arts Restaurant lover deg en fantastisk kulinarisk reise. Restauranten har en elegant, men avslappet atmosfære hvor du blir møtt med varme og gjestfrihet. Arts har et eget kunstgalleri du kan besøke i forbindelse med lunsjen.
Meny:
Aperitiff:
Champagne Langlet Brut Grande Reserve NV
Sharing forrett:
Burrata med sesongens tomater og tilbehør, Tarte Flambée - Fransk mini-pizza; Crème fraîche, ventricina picante, Comté, syltet løk og Biff Tartare - Ytrefilét av okse, pickles, fritert løk, pepperrot, estragon majones.
Château du Galoupet 2023
Hovedrett:
Piggvar med sesongens tilbehør.
Henri Pion Montagny Premier Cru Raicines Croisees 2018
Dessert:
Creme Brulee
Planeta Passito di Noto 2022
Vaaghals: Stedet drives av Maître Rôtisseur, Jørn Lie, som også driver Restaurant Gamle Raadhus og CODE. På kjøkkenet finner man den meriterte kjendiskokken Christer Rødseth. Vaaghals er møteplassen mellom unike norske råvarer og kontinentale retter. Maten på Vaaghals er skapt for å deles. Kjøkkenet speiler Norges matskatter med røtter i tradisjoner men også med kreativitet og nyskapning. Vaaghals gir en fin mulighet til å utforske BARCODE, Oslos nyeste nabolag og forretningsstrøk med Operaen og det nye Munchmuseet som naboer.
VAAGHALSBRØD MED PISKET SMØR, HONNING OG HAVSNØ
VAAGHALS NEVEMAT
Hjemmelaget svinebogskinke, svinerillette med ost fra Voll ysteri,
paté med kyllinglever fra Holte gård og bakt sellerirot
Humlepung Sider, Aga Sider, Hardanger
VILLKVEITE OG KAMSKJELL FRA FRØYA
Sjøkrepssaus og fennikel
Forster Riesling, Weingut Von Winning – Pfaltz
REINSDYR FRA RØROS
Bakt kål, Nyr fra Grøndalen gård og hvitløksjy
Le Temps Est Venu, Stéphane Ogier - Côte du Rhône
BRINGEBÆR, RØMME OG VANILJE
Kaffe/te
Alle steder begynner lunsjen kl. 12:00.
Dress code: Pent med kjede
Lørdag kveld, 30. august:
Intronisasjon kl. 17:00
Grand Hotel Oslo by Scandic
Grand Dîner kl. 19:00
Bailli Régional d'Oslo, Chargé de Missions, Maître Hotelier Toril Flåskjer inviterer til Grand dîner, på Grand Hotel Oslo by Scandic
Her serveres et utdrag fra de to Nobel menyer for 2024
MENY
Amuse bouche
Salt kjeks med løyrom og Røros rømme
Terte fylt med krabbe fra Hitra
Möet & Chandon Impèrial Brut
Bonbon av okse
Sort trøffelmousse med syltet rød løk perler og balsamico kaviar
Sprø Holtefjell og vineddik
Black Stallion Napa Valley Cabernet Sauvignon 2022
Kveite med alger og aske
Luftig krem av ferskost med løk tuille og yakitori grillet agurk
Agurk og grønn tomatbuljong smaksatt med hylleblomst
Granbazán Etiqueta Verde 2023
Kylling fra Holte gård
Kylling Royal med morkel og sherry
Rouennaise sause
Lou Dumont Bourgogne rouge 2022
Frøya laks og Grønlandsreker
Blomkål krem med blomster og dill olje
Champagne saus med kaviar
Weinbach Riesling Cuvée Théo 2022
Norske Lam og Blomkarse
Bondebønner med Jordskok krem
Timian gel hvitløks sjy
Baigorri Finca La Canoca 2020
Rømme mousse og norske jordbær Roser
Bringebær, tørket melk
og nyperoser sorbet
Moscato d'Asti Vigna Senze Nome 2021
Antrekk: Smoking/Mørk dress m/kjede
Søndag 31. august kl. 11:30:
Søndag starter med et besøk på Nasjonalmusset i Vika. Museet huser over 6 500 verk fra ulike perioder og sjangre, inkludert malerier, skulpturer, designobjekter og arkitekturmodeller. Den faste samlingsutstillingen presenterer kunst fra 1400-tallet og frem til i dag, med høydepunkter som Edvard Munchs Skrik, Brudeferd i Hardanger av Hans Gude og Vinternatt i Rondane av Harald Sohlberg . Lyshallen, museets signaturrom, er et imponerende utstillingslokale på 2 400 kvadratmeter, og ble brukt til åpningsutstillingen «Jeg kaller det kunst», som utforsket norsk samtidskunst
Kl. 13.00 inviterer Maître Rôtisseur Gianmaria Pisapia til lunsj på Lofoten Fiskerestaurant! De tilbyr de beste fisketradisjoner servert på klassisk vis. Gjennom hele året byr de på et stort utvalg av fisk, skjell og skalldyr. De følger sesongens råvarer og lager spennende retter av dette. Kjøkkenet har høy internasjonal standard og lager innovativ mat. Lofoten ligger på Aker Brygge og driftes av Fursetgruppen.
Forrett
Havets duo: klippfiskboller med aioli og laksetartar med lime-majones
Domäne Wachau Grüner veltliner Fefderspiel terrassen
Hovedrett
Stekt torsk, servert med trøffel- og sellerirotpuré, hvitvin-espuma, gulrot og romanesco
Dominique Piron Beaujolais Villages
Inngangsbillett til Nasjonalmuseet er inkludert i kuvertprisen.
Her kan man lese mer om museet: www.nasjonalmuseet.no
Antrekk: Fritidsantrekk
HUSK AT PÅMELDING IKKE BLIR REGISTRERT FØR BETALING ER MOTTATT.
Det vil si at hvis det blir fullt så vil de som har betalt få fortrinn selv om de har meldt seg på senere enn de som ikke har betalt.
PÅMELDING Registrer
************************************************************************************************
Innkvartering:
Vertshoteller er hhv.: (Se lenker for bestilling til de tre hotellene nedenfor. NB: Lenkene fungerer best via e-posten du har mottatt.)
Booking kode: CDR2025
Enkeltrom kr. 1.795,-/Dobbeltrom kr. 1.995,-.
************************************************************************************************
Hotel Bristol
https://www.thonhotels.com/event/chaine-des-rotisseurs-2025/
Enkeltrom kr. 2.395,-/Dobbeltrom kr. 2.695,-.
************************************************************************************************
Booking kode BCHA290825
Enkeltrom kr. 2.450,-/Dobbeltrom kr. 2.700,-.
**********************************************************************************************