Grand Chapître 2025

Endelig er det vår tur i Oslo til å arrangere og være vert for Grand Chapitre i helgen 29. til 31. august.   I den forbindelse legger vi opp til uforglemmelige dager! Bailliage de Oslo har sammen med våre medlemsbedrifter og samarbeidspartnere satt sammen et program for helgen som vil by på noe av det beste Oslo kan tilby både når det gjelder mat og drikke.  Oslo har virkelig blitt kulturhovedstaden med Operaen, det nye Munchmuseet, Barcode, Bjørvika, det nye Nasjonalmuseet, Aker Brygge og Tjuvholmen med Astrup Fernley Museet, Akershus Festning, Vigelandsparken, Grünerløkka med et rikt mat og drikketilbud, Holmenkollen og ikke minst Bygdøy, Fram og Viking Museet. Oslo har også et fristende shoppingtilbud langs Karl Johans gate inkludert designbutikkene rundt Egertorget, Aker Brygge og vintage på Gründerløkka!

Midt i sentrum finner du Oslos ledende hoteller, Grand hotel Oslo by Scandic, Hotel Bristol og Radisson Blu Plaza som vertskapshoteller.

Det blir en strålende start på helgen med en Get Together på The Top Restaurant på Radisson Blu Plaza med en imponerende meny. Det er bare å glede seg!

Til Lunsj har restaurantene satt sammen en fristende meny med utsøkt mat og drikke. Det spenner fra Grünerløkka med Nedre Foss Gård, Vaaghals som ligger i spennende Barcode, Festningen Restaurant som gjenåpner 16. mai etter brann i historiske omgivelser og ikke minst Arts Restaurant på Oslos Riviera Tjuvholmen!

Under Grand Diner i Speilen og Rococo på Grand Hotel Oslo byr hotellet på retter fra Nobelbanketten i 2024. Amuse Bouche, Champagne og seks  retter med utsøkte viner!

Helgen rundes av på søndag med et besøk på det nye Nasjonalmuseet i Vika som er Nordens største kulturbygg og et sentralt samlingspunkt for kunst, arkitektur og design. Etterfulgt av en deilig lunsj på Lofoten Fiskerestaurant på Aker brygge.

Vi gleder oss til å se dere og 

ØNSKER DERE HJERTELIG VELKOMME TIL EN FLOTT OPPLEVELSE I HOVEDSTADEN I AUGUST!

 

PÅMELDING Registrer

 

 

 

PROGRAM FOR HELGEN

 

Fredag 29. august kl. 19:00

Get together på "THE TOP" restaurant på Radisson BLU Oslo Plaza

Mâitre Hotelier ved Oslo Plaza og Chaîne des Rôtisseurs Conseiller Culinaire Tarje Hellebust inviterer, i samarbeid med sin stab, til en prima oppstart på helgens festligheter.  Deilig servering og en utrolig atmosfære kombinert med en flott utsikt over Oslo fra byens høyeste hotell.

The Top restaurant interior at night

Kveldens meny

Upon Arrival

Anna Dutch Caviar Service

Mini blinis
 Fresh shaved truffle
 Crème fraîche

Lobster tail mini Brioche

Fresh dell, Løjrom

 Bar Counter – Live Sashimi Station

Chef-prepared sashimi cut to order
 Norwegian salmon sashimi
 Served with pickled ginger, wasabi, ponzu and soy sauces

 Bar Counter – Live Oyster Bar

Oysters from France, Norway & Canada
 Toppings (Guest Choice):
 • Yuzu & pink pepper mignonette
 • Cucumber, apple & dill granita
 • Passion fruit & Jalapeño salsa
 With lemon wedges, shallot vinegar, classic Tabasco

 Terrace Counter – Live Station

Pickled White Asparagus with Pata Negra Ham
 Garnished with aged manchego & cured egg yolk

 Pre-Set on the Tables (Bar & Terrace)

California Roll
 Salmon, avocado, cucumber, cream cheese, ponzu, Løjrom

Vegan Garden Maki
 Grilled zucchini, avocado, microgreens

Tuna Tartare
 Yellowfin tuna, avocado, sesame

Scallop Ceviche spoons
 With lime, ginger & coconut milk, garnished with chili threads

Luxury Ham & Cheese Platters
 Pata Negra, Bresaola, Coppa di Parma
 Aged Manchego, Truffle Brie and more
Served with marinated olives, bread & dips

 From the Terrace kitchen – served to the guest tables

Grilled Beef Entrecôte
 Carved to order, served to guest tables and passed around
 Guest’s choice of sauce:
 • Truffle béarnaise
 • Smoked peppercorn jus
 With sides:
 • Grilled seasonal vegetables
 • Roasted baby potatoes

 Dessert Finale – From the Top kitchen

Cardamom & Cinnamon Churros
 Served with:
 • Warm caramel sauce
 • Coffee-infused dark chocolate Ganache

 

ANTREKK: Casual m/kjede

 

Lørdag 30. august kl. 12:00 serveres det lunsj hvor du kan velge mellom en av våre 4 fristende medlemsrestauranter

Festningen Restaurant – Maître Rôtisseur Jenny Björklund inviterer til lunsj på nyåpnede Festningen Restaurant. Stedet gjenåpner i mai etter en brann i 2023.  Dette er en veldig unik restaurant som drives av Fursetgruppen, beliggende i historiske omgivelser rett ved Akershus Festning, og med nydelig utsikt over indre Oslofjord og Aker Brygge. Restauranten er et brasserie som serverer både à la carte og dagens meny. Rettene lages basert på spennende og sesongbaserte råvarer. Kombinér lunsjen med en vandring i området rundt Akershus festning!

Restauranten er fullt opptatt med å kunne åpne 16.mai. Menyen er derfor ikke klar enda. De lover en liten kulinarisk lunsj reise !

 

Nedre Foss Gård: Maître Rôtisseur  Sanel Hasic inviterer til lunsj på Nedre Foss Gård. Restauranten ligger i Grünerløkkas eldste bygning, som ble bygget i 1802. Maten er laget på sesongbaserte råvarer med et kontinentalt tilsnitt. De legger vekt på en bærekraftig produksjon og bruker alle deler av råvarene som kommer fra lokale produsenter og leverandører. Kominèr gjerne besøket med en vandring lang Akerselva før eller etter lunsjen.

Meny:

Champagne og snacks ved ankomst.

- 3-retters meny + vinmeny 

Forrett

- Kamskjell & safran

Hovedrett

- Reinsdyr, trøffel & solbær

Dessert

- Karamellisert hvit sjokolademousse 

 

 

Arts Restaurant - Maître Rôtisseur  Georg Rudshagen inviterer til lunsj på Arts Restaurant. Stedet er en oase ved Oslofjorden, som ligger flott til på Tjuvholmen i pittoreske fransk- og italiensk- riviera-inspirerte omgivelser. Arts Restaurant lover deg en fantastisk kulinarisk reise. Restauranten har en elegant, men avslappet atmosfære hvor du blir møtt med varme og gjestfrihet. Arts har et eget kunstgalleri du kan besøke i forbindelse med lunsjen.

Meny:

Aperitiff:

Champagne Langlet Brut Grande Reserve NV

Sharing forrett:

Burrata med sesongens tomater og tilbehør, Tarte Flambée - Fransk mini-pizza; Crème fraîche,  ventricina picante, Comté, syltet løk og Biff Tartare - Ytrefilét av okse, pickles, fritert løk, pepperrot, estragon majones.

Château du Galoupet 2023

Hovedrett:

Piggvar med sesongens tilbehør.

Henri Pion Montagny Premier Cru Raicines Croisees 2018

Dessert:

Creme Brulee

Planeta Passito di Noto 2022

 

 

Vaaghals: Stedet drives av Maître Rôtisseur, Jørn Lie, som også driver Restaurant Gamle Raadhus og CODE. På kjøkkenet finner man den meriterte kjendiskokken Christer Rødseth. Vaaghals er møteplassen mellom unike norske råvarer og kontinentale retter. Maten på Vaaghals er skapt for å deles. Kjøkkenet speiler Norges matskatter med røtter i tradisjoner men også med kreativitet og nyskapning. Vaaghals gir en fin mulighet til å utforske BARCODE, Oslos nyeste nabolag og forretningsstrøk med Operaen og det nye Munchmuseet som naboer.

VAAGHALSBRØD MED PISKET SMØR, HONNING OG HAVSNØ

VAAGHALS NEVEMAT

Hjemmelaget svinebogskinke, svinerillette med ost fra Voll ysteri,

paté med kyllinglever fra Holte gård og bakt sellerirot

Humlepung Sider, Aga Sider, Hardanger

 

VILLKVEITE OG KAMSKJELL FRA FRØYA

Sjøkrepssaus og fennikel

Forster Riesling, Weingut Von Winning – Pfaltz

 

REINSDYR FRA RØROS

Bakt kål, Nyr fra Grøndalen gård og hvitløksjy

Le Temps Est Venu, Stéphane Ogier - Côte du Rhône

 

BRINGEBÆR, RØMME OG VANILJE 

Kaffe/te

 

Alle steder begynner lunsjen kl. 12:00.

Dress code: Pent med kjede

 

Lørdag kveld, 30. august:

Intronisasjon kl. 17:00

Grand Hotel Oslo by Scandic

 

 

Grand Dîner kl. 19:00

Bailli Régional d'Oslo, Chargé de Missions, Maître Hotelier Toril Flåskjer inviterer til  Grand dîner, Grand Hotel Oslo by Scandic

Her serveres et utdrag fra de to Nobel menyer for 2024

 

MENY

 Amuse bouche

Salt kjeks med løyrom og Røros rømme

Terte fylt med krabbe fra Hitra

Möet & Chandon Impèrial Brut

 

Bonbon av okse

 Sort trøffelmousse med syltet rød løk perler og balsamico kaviar 

Sprø Holtefjell og vineddik

 Black Stallion Napa Valley Cabernet Sauvignon 2022

 

Kveite med alger og aske

Luftig krem av ferskost med løk tuille og yakitori grillet agurk

Agurk og grønn tomatbuljong smaksatt med hylleblomst

Granbazán Etiqueta Verde 2023

 

Kylling fra Holte gård

Kylling Royal med morkel og sherry

Rouennaise sause

Lou Dumont Bourgogne rouge 2022

 

Frøya laks og Grønlandsreker

Blomkål krem med blomster og dill olje

Champagne saus med kaviar

 Weinbach Riesling Cuvée Théo 2022

 

Norske Lam og Blomkarse

Bondebønner med Jordskok krem

Timian gel hvitløks sjy 

Baigorri Finca La Canoca 2020

 

Rømme mousse og norske jordbær Roser

Bringebær, tørket melk   

og nyperoser sorbet

Moscato d'Asti Vigna Senze Nome 2021

 

Antrekk:  Smoking/Mørk dress m/kjede

 

 

Søndag 31. august kl. 11:30:

Søndag starter med et besøk på Nasjonalmusset i Vika. Museet huser over 6 500 verk fra ulike perioder og sjangre, inkludert malerier, skulpturer, designobjekter og arkitekturmodeller. Den faste samlingsutstillingen presenterer kunst fra 1400-tallet og frem til i dag, med høydepunkter som Edvard Munchs Skrik, Brudeferd i Hardanger av Hans Gude og Vinternatt i Rondane av Harald Sohlberg . Lyshallen, museets signaturrom, er et imponerende utstillingslokale på 2 400 kvadratmeter, og ble brukt til åpningsutstillingen «Jeg kaller det kunst», som utforsket norsk samtidskunst

 

Kl. 13.00 inviterer Maître Rôtisseur Gianmaria Pisapia til lunsj på Lofoten Fiskerestaurant! De tilbyr de beste fisketradisjoner servert på klassisk vis. Gjennom hele året byr de på et stort utvalg av fisk, skjell og skalldyr. De følger sesongens råvarer og lager spennende retter av dette. Kjøkkenet har høy internasjonal standard og lager innovativ mat. Lofoten ligger på Aker Brygge og driftes av Fursetgruppen.

Forrett
 Havets duo: klippfiskboller med aioli og laksetartar med lime-majones

Domäne Wachau Grüner veltliner Fefderspiel terrassen 

Hovedrett
 Stekt torsk, servert med trøffel- og sellerirotpuré, hvitvin-espuma, gulrot og romanesco

Dominique Piron Beaujolais Villages

 

Inngangsbillett til Nasjonalmuseet er inkludert i kuvertprisen.

Her kan man lese mer om museet: www.nasjonalmuseet.no

 

Antrekk: Fritidsantrekk

 

 

HUSK AT PÅMELDING IKKE BLIR REGISTRERT FØR BETALING ER MOTTATT. 

Det vil si at hvis det blir fullt så vil de som har betalt få fortrinn selv om de har meldt seg på senere enn de som ikke har betalt.

PÅMELDING Registrer

************************************************************************************************

Innkvartering:

Vertshoteller er hhv.: (Se lenker for bestilling til de tre hotellene nedenfor. NB: Lenkene fungerer best via e-posten du har mottatt.)

Radisson BLU Oslo Plaza 

Booking kode: CDR2025

Enkeltrom kr. 1.795,-/Dobbeltrom kr. 1.995,-.

************************************************************************************************

Hotel Bristol

https://www.thonhotels.com/event/chaine-des-rotisseurs-2025/

Enkeltrom kr. 2.395,-/Dobbeltrom kr. 2.695,-.

************************************************************************************************

Grand Hotel by Scandic:

Booking kode BCHA290825

Enkeltrom kr. 2.450,-/Dobbeltrom kr. 2.700,-.

**********************************************************************************************