Invitasjon til weekendtur til Salt & Sill på Klädesholmen, Sverige

Påminnelse

om
Weekendtur til Salt & Sill på Klädesholmen, Sverige.
Fredag 20. til søndag 22. september 2024.

Bare en liten påminnelse dersom du skulle ha glemt å melde deg på. Det er nå kun 4 rom igjen før arrangementet er fulltegnet.

Det er ennå noen dager å gå på før påmeldingsfristen utløper, men det vil være "førstemann til mølla" prisnippet som gjelder dersom det blir fulltegnet.

Registrerings "knappen" finner du helt nederst på denne siden.

 

Tradisjonen tro har vi herved gleden av å invitere dere til årets weekend utflukt. Denne gangen har vi funnet et spennende sted i et av våre naboland. Turen er lagt til Salt & Sill på Klädesholmen. Klädesholmen er et tettsted og en øy i Tjörn kommune i Västra Götalands län i landskapet Bohuslän i Sverige. Det er ca.15 mil syd for Strømstad.

Programmet er lagt opp med ankomst fredag og avreise søndag. Transport vil foregå med privatbiler og vi regner med at flere velger å kjøre sammen. Vi forhandler med Color Line, og håper vi skal få til noen gunstige priser. Ruteplanen for høsten er ennå ikke lagt ut, men slik det ser ut vil det være aktuelt å reise fra Sandefjord fredag kl.10.00 og retur igjen på søndag fra Strømstad kl. 13.40. Når avtale med Color Line er på plass, og ruteplanen fastsatt, kommer vi tilbake med detaljer til dere som melder dere på arrangementet.

Hver enkelt bestiller og betaler for reisen. Reiser flere i en bil er det lurt å gjøre en samlet bestilling for de som skal være sammen i bilen.

Overfarten tar 2 timer og 30 min. Man må beregne ca.3 t. kjøring fra Kristiansand til Sandefjord. Bilturen fra Strømstad til Salt og Sill tar ca. 2 timer. 

NB!! Man rekker ikke vår middag på fredag hvis man velger senere fergeavgang. 

Klädesholmen er i dag et typisk turiststed, men tidligere kjent for sitt fiske. Klädesholmen består av to øyer, Klädesholmen og Koholmen. De ble kalt for kroholmer hvor fiskerne hadde rett til å bosette seg og drive fiske derfra. I glansdagene på 1930 tallet var det 25 hermetikkfabrikker på øya.  Klädesholmen består i dag av en sildefabrikk, et sildemuseum og Salt & Sill- restauranten med sitt flytende hotell.

Det er vel verdt en spasertur for å beundre de tradisjonelle hvite trehusene som er typisk for fiskesamfunn også langs svenskekysten.

Når vi ankommer Klâdesholmen parkerer vi på den store parkeringsplassen rett over broen og beveger oss til fots over flytebryggen til den lille øyen hvor Salt & Sill ligger. Vi blir mottatt i resepsjonen og blir tildelt værelser i det flytende hotellet som er forankret i holmen.

 

Vi har hatt en ”prøvetur” for å se på stedet og for å drøfte opplegget. Alt falt i smak, og nå har vi som dere forstår, et ønske om at mange av Chaîne des Rôtisseurs medlemmer på Sørlandet skal få oppleve det samme. De tidligere turene vi har hatt har vært veldig hyggelige. Når vi er sammen over en weekend som dette får vi anledning til å bli enda bedre kjent med hverandre.                                                                             

Vi legger opp til et lite arrangement i Chaîne regi på lørdagen med et guidet besøk på Sildemuseet og deretter mulighet for en lunch på Salt & Sill. Det blir et sildebord, men med litt andre retter for de som ikke er sildeelskere. 

Det er selvfølgelig også anledning til å melde seg på lunchen selv om man ikke er med på sildemuseet. Hvis været er bra vær kan det absolutt anbefales en liten spasertur i den hyggelige bebyggelsen på øya og kanskje kjøpe med seg ett sildeglass eller flere fra øyas dagligvarebutikk.

For de av dere som ønsker andre aktiviteter på lørdagen, så er det mange muligheter:

Aktiviteter som deltakere ordner og betaler selv Antatt pris Avstand fra Salt og Sill  KM Mulighet for lunch
Tjörns Golfklubb 550,00 11,0 X
Nordiska akvarellmuseet 80,00 7,8 X
Skulptur i Pilane, Gravfelt/skupturpark 150,00 17,4  
Gøteborg   70,0 X
Lysekil   70,8 X
Strømstad   146,0 X

 

Vi har reservert 23 værelser og i påmeldingskjemaet må dere krysse av om dere ønsker dobbeltværelse, enkeltværelse, og aktivitet lørdag formiddag. Prisene er som følger:

  • Overnatting pr. pers. i dobbeltværelse med frokost fra fredag til søndag, inkl. 2 retters middag, eks. drikkevarer fredag kveld. 6-retters Grand Dîner med tilpassede viner lørdag kveld kr. 4750,00 for medlemmer. Pris for gjester og ledsagere som ikke er medlem kr. 5050.00.

  • Overnatting i enkeltværelse med frokost fra fredag til søndag, inkl. 2 retters middag, eks. drikkevarer fredag kveld. 6-retters Grand Dîner med tilpassede viner lørdag kveld kr. 5750,00 for medlemmer  Pris for  gjester som ikke er medlem kr.6.050,-.

  • LØRDAG FORMIDDAG

  • Guidet tur på Sildemuseet  pr. pers. kr. 150,00.                                    Lunchbord med hovedvekt på sild på hotellet kr. 300,00 (eks drikkevarer)     (Lunchen blir etter  turen på museet)

  • Når man har registrert seg som medlem, eller gjest, må dere også huske å registrere dere på den guidede turen på sildemuseet og på lunchen hvis dere ønsker å være med på det.

  • Husk å legge inn opplysninger i anmerkninger om eventuelle allergier.

Påmeldingsfrist er snarest mulig og senest 15. februar 2024
Betalingsfrist er 1. juli 2024
Påmeldingen er bindene.

Antrekk fredag er casual uten kjede.
Antrekk lørdag er pent med chaine kjede.

NB!!! Vi har reservert hele hotelkapasiteten på Salt & Sill, og vi har fått frist til midten av februar med endelig bekreftelse på antall rom vi kommer til å belegge. Derfor er påmeldingsfristen satt til 15.februar.
 

Vi håper dere finner dette spennede og ønsker

hjertelig velkommen til årets utenlandstur.

Kristiansand 14. januar 2024
Henry H. Tranberg
 Bailli Règional

Registrer

Chaine.no