Jeunes Chefs Rôtisseurs 2025 i Bergen 1. november

Unge kokker fra hele landet møtes 1. november 2025 på Sandsli videregående skole i Bergen. De konkurrerer om plass i den internasjonale finalen i 2026. Prisutdelingen skjer under Grand Diner på Opus XVI samme kveld.

Lørdag 1. november arrangerer Chaîne des Rôtisseurs den norske finalen i Jeunes Chefs Rôtisseurs på Sandsli videregående skole. Deltakerne får en kurv med råvarer og lager en treretters meny innen fast tidsramme. Dommerne vurderer mise en place, håndverk, smak og presentasjon. Vinneren blir Norges offisielle kandidat til verdensmesterskapet i Istanbul 15. til 19. april 2026. Resultatene offentliggjøres under Grand Diner på Opus XVI før desserten.

Møt deltakerne

 

Simen Lund

«Jeg heter Simen Lund, 23 år fra Børsa som ligger 30 minutter utenfor Trondheim. Jeg er en kokk som henter inspirasjon fra naturen rundt meg, fra sjøen til fjellet. Jeg vokste opp omgitt av råvarer som alltid var nært tilgjengelige, og det har formet måten jeg lager mat på i dag. Lidenskapen min ligger i å bruke lokale og sesongbaserte råvarer og la smaken av stedet få skinne på tallerkenen. For meg handler mat om ærlighet, bærekraft og respekt for både naturen og håndverket.»

Sunniva Aas Mathisen

«Som kokk vil jeg beskrive meg selv som nøyaktig, nysgjerrig, strukturert og målbevisst. Når vi snakker om matstilen min vil jeg si at jeg henter mye inspirasjon fra de restaurantene jeg har jobbet på tidligere, både nordiske og internasjonale smaker. Jeg er veldig glad i mat som overrasker, både kombinasjoner som man gjerne ikke forventer, og smaker som det er litt futt i.»

Selma Joshefine Juleshaug

«Jeg har hatt kjærlighet for mat siden jeg var liten, sterkt inspirert av pappa som også er kokk. Som kokk er jeg rolig, nøyaktig og lidenskapelig opptatt av råvarene jeg jobber med. For meg handler mat om å skape noe fra hjertet, med fokus på gode råvarer, rene smaker og ekte matglede. Jeg trives aller best når jeg får være kreativ og samtidig jobbe presist og målrettet. Min identitet som kokk handler om å skape mat med følelser, bruke sesongens råvarer og formidle en historie gjennom det som serveres på tallerkenen. For meg er mat både håndverk og formidling, og det er dette som driver meg hver dag.»

Noah Øvrebø Hegvik

«Eg er ein 21 år gammel kokk som fekk fagbrevet i fjor. Eg har jobba på mange forskjellige restaurantar gjennom lærlingtida og jobbar no på Opus XVI, der eg er del av eit veldig bra team som hjelper meg å lære. Som kokk er eg opptatt av at alt skal sjå fint ut og smake bra. Eg er meir ein enkel type kokk som heller har mindre på tallerkenen for å få mest mogleg av smakene fram, enn å overkomplisere retten og bomme på smaker. Eg har alltid likt å konkurrere, frå den første konkurransen då eg gjekk på vidaregåande, Tine Matcup. Som lærling var eg med på lærlingcupen begge åra, men måtte trekke meg siste året fordi eg var med på opning av ny restaurant i Ålesund, Sjøbuda. Eg tek mykje inspirasjon frå naturen og frå humøret.»

Praktisk informasjon

  • Konkurranse: Sandsli videregående skole, lørdag 1. november, dagtid

  • Grand Diner og prisutdeling: Opus XVI samme kveld, prisutdelingen skjer før desserten

Les mer: Unge talenter i verdensklasse | Chaîne des Rôtisseurs

 

Våre sponsorer

Vi vil takke sponsorene våre for solid støtte. Bidragene deres gjør det mulig å gi unge kokker profesjonelle rammer, gode råvarer og en rettferdig konkurranse. Takk til alle samarbeidspartnere som stiller opp med tid, utstyr og kompetanse!