Referat Dinér Amical på Hotel 1904 11. mai 2022

 

 

Midt i jugendbyen ved havet finner vi Ålesunds eldste hotell som ble reist i 1904. Den historiske fasaden med jugend-elementer pryder bybildet og inviterer tilreisende og lokale til uforglemmelige opplevelser. Driverne av Hotel 1904 er genuint opptatt av å skape nye levende byrom bak fasadene, både for tilreisende og lokalbefolkningen. Det fokuseres på å bringe tilbake den historiske identiteten til bygningen samtidig som nåtiden flettes inn. Innovasjon, vekst og byutvikling står sterkt i vår region, noe som gjenspeiles i dette skandinaviske boutique-hotellet. Hotel 1904 kan fortelle mange spennende historier fra tiden som er gått siden det åpnet dørene for gjester, og har vært besøkt både av Kong Haakon og Keiser Wilhelm.  Onsdag 11. mai 2022  var det vår tur til å besøke hotellet.

Vi ble mottatt i staselige lokaler og fikk servert Moët & Chandon Impérial Brut. Det var en trivelig gjeng som hadde satt av kvelden til Dinér Amical og praten gikk livlig, men glassene ble ikke tomme. Oppmerksomme servitører passet på at vi ikke gikk tom for Champagne.

Da  vi gikk til bords fikk vi servert enda mere champagne og denne nydelige menyen:

 

Cured and smoked trout from the fjords with courgetti, lime and avocado.

/ Moët & Chandon Impérial Brut

 

Smoked duck, shimeji mushroom kohrabi and toasted walnuts.

/ Perrière Sancerre Sauvignon Blanc

 

 

Jangaard klipfisk (chef recommendation)

/ Esporao reserva Aragonez

 

 

Home made ice cream vanilla, lemon cream, krokan, pistaccio

/ Presskane kaffe

Vice-Conseiller Gastronomique Anne Beate Giske og Chargé de Mission ACCR-ambassadør Steinar Giske hadde fått det ærefulle oppdraget med å holde meny-omtale. De utførte oppdraget strålende og takket den sorte og hvite brigade for fantastisk mat og service. 

Som takk innsatsen med å holde meny-omtale fikk de et krus med CrR-logo.

 

Her er noen bilder av glade og sprudlende gjester:

Bailli Régional Honoraire Jan Otto Hoddevik ble takket for innsatsen som Bailli Régional og fikk overlevert en slipsnål med CdR-logo fra den påtroppende Bailli Régional.

Klar for nydelig klippfisk

 

Takk for en hyggelig kveld

Erling Faksvåg, referent

 

 

 

Chaine.no