Referat fra Dîner Amical på Hotel Norge, Lillesand

REFERAT
DÎNER AMICAL
FREDAG 7. JUNI 2024

(Denne gangen med riktig bilde av Oliver Will. Vi beklager feilen)

Bailliage Régional de Sørlandet hadde gleden av å ønske velkommen til Dîner Amical på Lillesand Hotel Norge. Maître Hôtellier Lydia Döhler, og hennes ansatte hadde lyst til "å gjøre stas" på oss og vartet opp med en flott Grand Dîner meny.  Arrrangementet var fullbooket med 60 gjester som fikk en uforglemmelig aften.

Det ble servert en nydelig Cava som apperitif før Baili Regional Henry Tranberg ønsket oss alle velkommen til bords. Spesielt ble nevnt Bailli Honoraire Jørgen Aall Flood,  Chancelier Honoraire Arne Trengereid og Grand Commandeur Halvdan Tangen.  Bente og Arne Håland ble også ønsket spesielt velkommen. De var invitert som gjester av Vigdis og Ottar Lærum. 

Hotellet var på høygir. Chaîne des Rôtisseurs arrangment med 5 retters meny på fredagen og stor konsert med Åge Aleksandersen på lørdagen med 2200 forhåndssolgte billetter.

Dette var Bailliage de Sørlandets siste arrangement  før sommeren.  Vårt Bailliage deltar med 18 deltakere til Grand Chapitre i Tromsø.  For deltakerne i Tromsø blir det  en liten egen "get together" på Scandic Hotell på fredagen før det offisielle arrangementet starter.

20-22. september skal vi til Salt og Sild i Sverige på weekendopphold, der er vi 38 påmeldte. Også dette arrangmentet er nå fulltegnet.

Etter en liten skål ble ordet gitt videre til vertskapet som ledet oss gjennom kvelden.  Maître Hotellier Lydia Döhler ønsket oss velkommen til hotellet og Oliver Will gjorde en flott og gundig presentasjon av kveldens meny.  Her var det bare å glede seg til serveringen.

 

 

Matretter og viner var godt satt sammen og det ble en opplevelse.

Dagens menyomtale ble holdt av Chef Rôtisseur Jørn Erik Brødholt.  Han startet talen med et lite innblikk på hans lange bekjenskap med  Oliver Will  og  Lydia Döhlers intreden i hotelbransjen. Hun startet sin karriere på hotellet og karrieren videre ble lærlingeplass og resepsjonslærling, deretter servitørlærling og er nå hotelldirektør. 

Meny og viner ble behørig omtalt.  Menyen bar et åpenbart tysk preg, og viser at Tyskland kan mere enn pølser og sauerkraut. Våre gjester ble utfordret på nye tilbertedninger som absolutt falt i smak. Han berømmet både den sorte og hvite brigade for den gode innsatsen de hadde utøvet og vi hevet våre glasser til velfortjent en skål.

Dagens meny var som følger:

Aperitiff
Castellblanc Organic Brut Nature, Cava
*
Mousee av tysk hvit asparges, 
ørretrogn, brønnkarse
Neef-Emmich Riesling Feinherb,
Rheiessen, Tyskland

*
Kalvetunge med pepperrot,
potetkrutonger, urter fra Hesnes Gartneri
Neef-Emmich Riesling Feinherb,
Rheiessen, Tyskland

*
Crepinette av piggvar,
vårløk, gulrot, småpoteter, hummersaus
Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay, Frankrike
*
Oster fra Tjamsland Gård
Montecillo Grand Reserva, Rioja, Spania
*
Schwazwälder Kirschtorte
Mas Amiel Vintage, Roussillon, Frankrike
*
Kaffe

På vegne av Bailliage de Sørlandet

Vice-Chargé de Presse

Torstein Hansen