REFERAT Grillaften, 14. juni 2024

REFERAT

Grillaften på Scandic Hell
Fredag 14. juni 2024

 

Den årlige Grillaften på Scandic Hell er en kjær tradisjon - og noe helt unikt i seg selv. Som alltid startet festen allerede på Scandic Nidelven, hvor glade gjester i sommerlig antrekk ble møtt med et glass Moët & Chandon champagne før de gikk ombord champagnebussen til Hell. På turen fikk vi servert en deilig vårrull i rispapir med skaldyr og agurk – og selvfølgelig påfyll i glasset vårt ved en kort stopp på Malvik. Ikke overraskende, altså, at det var veldig god stemning på bussen.

Vel framme på Scandic Hell ble vi ført inn i storsalen hvor vi fikk servert en Hugo Spritz, en frisk sommercocktail, mens servitører gikk rundt med blinis med torsk og krustader med snøkrabbe.

Etter at gjestene hadde satt seg ved bordene – rikelig pyntet med flotte, vakre blomsterbuketter – ønsket Bailli Régional Roar Hildonen velkommen på vegne av la Chaîne des Rôtisseurs til Grillaften på Scandic Hell. Det var en spesiell velkommen denne kvelden for 2 nye medlemmer, og dermed er Baillage Régional de Trøndelag fortsatt på toppen i Norge med hele 313 medlemmer, hvorav 39 under 35 år. Ordet gikk så videre til en strålende fornøyd Maître Hôtelier Arild Vollan som kunne fortelle oss at han hadde gledet seg til denne kvelden i nøyaktig et helt år. Det var bare å lene seg tilbake og nyte kvelden i en sommerlig bakgårdsstemning.

Kjøkkensjef Nico Sørmo og hans stab hadde satt sammen en enestående meny til oss, hvor flere retter ble ut servert til bordene og hovedretten bestod av Hells legendariske grillbuffet. Det hele ble kombinert med strålende viner som Restaurantsjef Ragnhild Almlid hadde funnet fram til oss.

Menyen var som følgende:

Aperitiff

Blini med torsk

Krustade med snøkrabbe

Hugo Spritz cocktail med syrin blomst

***

Fløyelsbakt Hjelmelandskveite

Ristet sellerikrem toppet med syltede beter, løyrom og gressløkolje

Rabl Grüner Veltliner Langenlois 2022

***

Så kom det en liten overraskelse: sjarmerende underholdning fra barnekoret Korinter'n, hvor forskjellige aldersgrupper, helt ned til 5-åringer, framførte flere sanger for oss. Dette var et meget rørende innslag som ble godt tatt imot.

***

Kullgrillet sjøkreps fra Frøya

Toppet med aromater, epler og fyldig smørsaus

Mâcon-Villages Chardonnay 2020

***

Grillbuffet à la Hell

Et lite utdrag fra buffeten:

Grillet piggvar «beurre caviar»

Hummerhaler med syrlig estragonmajones

Marinert Tomahawk fra Saltnes gård

Primører fra Frosta

Borgogno Barbera d’Alba 2022

Le Volte dell'Ornellaia 2021

***

Grand dessert fra eget konditori

Royal Tokaji Late Harvest 2018

***

Etter denne meget vellykkete middagen tok Bailli Régional Roar Hildonen til ordet igjen for kveldens menyomtale. Han trakk fram høydepunkt etter høydepunkt; pangstarten på champagnebussen, det flotte lokalet spekket med vakre blomster, deilige retter på bordet, tidenes beste grillbuffet og den omfattende desserten med fantastisk konditorihåndverk. Det ble en uforglemmelig kveld med flotte viner som passet godt til de forskjellige rettene, raus servering og ikke minst ordentlig godt vertskap. Meget fornøyde gjester var helt enige og takket den sorte og hvite brigade til en velfortjent stående applaus.

Så var det bare å sette seg på bussen igjen for turen tilbake til byen i en vakker solnedgang. Takk for denne gangen – og vi gleder oss allerede til neste Grillaften på Scandic Hell.

 

Beatrix Vereijken

Vice-Chargé de Presse

 

Chaine.no