Simen Lund er vinner av Jeunes Chefs Rôtisseurs 2025 i Bergen

Simen Lund er vinner av Jeunes Chefs Rôtisseurs 2025 i Bergen
Under Grand Dîner / Award Dinner på Opus XVI i Bergen ble Simen Lund fra To Rom og Kjøkken, Trondheim kåret til vinner av årets Jeunes Chefs-konkurranse. Han tok førsteplassen etter samlet poengsum fra plassdommerne på kjøkkenet og smaksdommerne.

Resultat
1. plass: Simen Lund, To Rom og Kjøkken, Trondheim
2. plass: Sunniva Aas Mathisen, Vaaghals, Oslo
3. plass: Noah Øvrebø Hegvik, Opus XVI, Bergen
Selma Josefine Juleshaug fra Fish Me i Oslo leverte også et solid konkurranseløp og ble nummer 4. Selv om poengsummene skilte kandidatene til slutt, beskrev dommerne nivået som jevnt høyt og svært profesjonelt.

Slik ble konkurransen vurdert
Kandidatene ble vurdert etter en struktur som følger samme modell som i den internasjonale finalen i Istanbul i april 2026. Plassdommerne fulgte arbeidet på kjøkkenet gjennom hele dagen og vurderte hygiene, råvarehåndtering, teknikk, arbeidsflyt, matsvinn, profesjonalitet og levering til riktig tid. Da rettene ble servert for smaksdommerne, vurderte de smak, balanse og presentasjon. Den endelige rangeringen bygger på samlet poengsum fra kjøkken og smak.

Høyt tempo på kjøkkenet
Det gikk tett mellom leveransene. Sunniva var først ute med forrett, deretter fulgte Selma, Simen og Noah. Hovedrettene kom i rask rekkefølge, før dessertene ble sendt inn én og én mot slutten. Alle deltakerne viste at de var godt forberedt og at de behersker å jobbe effektivt under tidspress.


Vinnerens reaksjon
Etter kåringen sa Simen at konkurransen var tøff, og at nivået var høyt hele veien. Han ser nå fram til noen rolige dager før han begynner forberedelsene til den internasjonale konkurransen når han er tilbake på jobb tirsdag.

Viktig arena for unge kokker
Jeunes Chefs Rôtisseurs er Chaîne des Rôtisseurs sitt internasjonale talentprogram for unge kokker. Målet er å gi unge fagfolk en profesjonell konkurransearena, styrke disiplin, presisjon og presentasjon og løfte fram neste generasjon i restaurant- og hotellfaget. Aldersgrensen er normalt inntil 27 år i konkurranseåret. Conseiller Culinaire National Sindre Hjelmseth, som selv vant den internasjonale finalen i 2021, hadde ansvaret for gjennomføringen i Bergen og vil følge opp Simen fram mot Istanbul.

Takk til vertskapet, frivillige og samarbeidspartnerne
Årets konkurranse ble gjennomført på Sandsli videregående skole, som stilte med kjøkken, lokaler, to lærlinger som bisto gjennom hele dagen, og svært god tilrettelegging.

Vi vil også takke dommerpanelet for en grundig og profesjonell vurdering. Både plassdommere og smaksdommere hadde en krevende jobb, med et så høyt nivå av kandidatene. Deres faglige blikk og tydelige tilbakemeldinger er en viktig del av det vi ønsker med Jeunes Chefs – å gi unge kokker en rettferdig, lærende og internasjonalt relevant konkurransearena.

Chaîne des Rôtisseurs Norge vil rette en særskilt takk til våre samarbeidspartnere og støttespillere som gjør det mulig å arrangere konkurranser for unge fagfolk: Fursetgruppen, Global Cromova, Porsgrunds Porselænsfabrik, Sportex, Fiskesentralen AS, BAMA, Thon Hotels, Scandic, Radisson Hotel Group og Strawberry. Uten dere hadde vi ikke kunnet gi unge kokker denne typen utviklingsarena.


Albert Verhagen
Chargé de Presse