Referat fra uttak til Norgescup for lærlinger i Stavanger 2024, i Trondheim 21. og 22. oktober 2023

Lørdag 21. oktober ble det gjennomført semifinale med 12 kokkelag og 4 servitører på Strinda Videregående skole. Etter at alle var ferdig å konkurrere første dag, gikk de 6 beste kokkelagene og 4 servitørene videre til finalen på søndag.

Søndag 22. oktober fortsatte konkurransen med finalen. Denne ble også gjennomført på Strinda Videregående skole i Trondheim, som er et utmerket sted å ha en sånn type konkurranser.

Det gjøres en enestående jobb fra kokk- og servitørlaug, som står som arrangør her i Trondheim, i tillegg til alle bedrifter som lar sine lærlinger få lov å konkurrere, og dermed gi de en uvurderlig erfaring de kan ta med seg videre i karrieren. Også en stor takk til Asko som er hovedsponsor sammen med mange andre små og store sponsorer og medhjelpere.

Følgende kokkelærlinglag vant Asko Trondheimscup og skal videre til Stavanger 16. til 17. februar 2024:

Thorvald Nørsett og Håkon Lie Knotten fra Le Bistro

Følgende Servitørlærling vant Asko Trondheimscup og skal videre til Stavanger 16. til 17. februar 2024:

Marita Hindenes fra To Rom og Kjøkken. I konkurransen i Stavanger må man stille et lag på to personer, så da blir det sikkert med en kollega av Marita.

Vinnerne fikk utdelt diplom, medalje og en sjekk på kr 2500,- fra Chaîne des Rôtisseurs. 
Bailli Régional Roar Hildonen delte ut medaljer og diplom på vegne av Chaîne des Rôtisseurs.

Roar Hildonen fortalte om Chaîne des Rôtisseurs historie og engasjement for de unge yrkesutøverne i faget, og at vi i løpet av de siste 18 årene har delt ut over 2 millioner kr. i stipender i anledning Norgescup.

Vinnerne og samtlige utøverne på de øvrige pallplassene for både kokk- og servitørkonkurransen jobber på medlemsrestauranter i Chaîne des Rôtisseurs.

 
Marita omkranset av Thorvald og Håkon 


Marita og Henrik Dahl Jahnsen     

 
Servitørlærlingene Charlotte, Marita, Emma og Fredrikke (To Rom og Kjøkken)

                                                                                        

 

Roar Hildonen
Bailli Régional