Planlagte arrangementer

 

Arrangementer i 2020

Chers Confrères,

Som nevnt i julebrevet har styret gjennom en tid arbeidet med programmet for 2020. Vi har valgt å legge opp til et noe annerledes program enn tidligere år, med flere uformelle arrangementer med mat og drikke i fokus. Vi legger vekt på å videreføre gode mattradisjoner, samtidig som vi følger med på kulinarisk innovasjon. Vi ser en viktig og interessant utvikling med enda større vekt på samarbeid mellom restauranter og lokale produsenter, trend mot mindre kjøtt og mer grønnsaker, økologi og bærekraft. Gjennom 2020-programmet ønsker vi å øke vår innsikt i noe av dette. Selvsagt blir det også en flott Grand Dîner som avslutning på året. Her følger programmet for 2020, og vi håper at dere setter av datoene i kalenderen allerede nå! Invitasjoner vil bli sendt ut i god tid før hvert arrangement. Vi satser på god oppslutning om arrangementene, og oppfordrer dere til å invitere med venner! Jeg minner også om Grand Chapitre 2020, som arrangeres i Tromsø 26.-28. juni, og satser på at det er mange fra vårt Bailliage som ønsker å delta! Hjertelig velkommen til gode mat- og vinopplevelser i 2020!

Med gastronomisk hilsen

Gisle Steffensen
Bailli Régional

 

Torsdag 6. februar

St13

Kjartan Skjelde inviterer oss til St13 i St. Olavskvartalet i Stavanger. St13 er hans nye lokaler der det drives kurs og arrangementer med anerkjente fagfolk innen mat og drikke. Her har han også sitt TV-kjøkken! Kjartan gir oss et innblikk i sin matfilosofi, hvordan han bl.a. jobber med kortreist mat og om fremtidens mattrender. Det blir en uformell samling i dialog om mat og vin, hvor Kjartan lager maten og Jarle Madsen introduserer oss til 2 viner til hver rett. En spennende kveld hvor vi kommer tett på en av Norges beste og mest kjente kokk, sammen med Jarle, som har internasjonal utdannelse og erfaring innen vin.

Se invitasjon og påmelding her

 

Fredag 24. april

Clarion Hotel Stavanger 

Vertskap denne kvelden er hotelldirektør Ivan Vågstøl, sammen med kjøkkensjef Øyvind Næsheim. Kjøkkensjef Øyvind Næsheim startet sin karriere på Jans Mat og Vinhus i Stavanger. Han har i de siste 15 år vært verden rundt og laget mat bl.a. for flere Chaîne des Rôtisseurs'-middager på store, berømte hoteller og restauranter. Nå er han tilbake i Stavanger og forteller om sine ideer: 'Fremtidens mat i takt med dagens trend, hva gjør vi for å være attraktive, bruke råvarene riktig, lage god mat som føles godt og er riktig for kroppen' . Bli med og få servert en delikat og tidsriktig middag med tilhørende viner!

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet.

 

Torsdag 11. juni

Sommertur til Jæren

Vi kjører med buss til Orre og besøker gartner Kåre Wiig og hans datter Anne. som driver gartneriet som ble startet i 1937 . I det over 50.000 m2 store miljøvennlige gartneriet får vi både høre om, se og smake på noen av grønnsakene som produseres. Noen miljøvennlige bobler blir det muligens også. Videre kjører vi til det restaurerte Viben Apoteket på Bryne hvor Jærkokken Heine Grov og hans kone Ragnhild tar imot oss med musserende vin i hagen. Deretter serveres middagen med tilhørende viner i husets nydelige stuer.

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet.

 

Torsdag 17. september

Bellies

Daglig leder Øystein Lunde Ohna ønsker velkommen til byens eneste helveganske restaurant! Uraffinert. Ferskt. Fermentert. Vedfyrt. ‘Keep the bellies happy’, sier de der! Bellies handler ikke om å få alle til å spise kun plantebasert, men å vise at det er mulig å lage mat på en slik måte. Det handler om god mat i magen, og ikke at vi skal mate hodet med hva som er rett etter galt. De jobber også tett med sesongene og bruker tilbredningsmetoder tilpasset årstiden vi er i. 'Gorillaen er Bellies' maskot. Den symboliserer det ville, store og sterke, samtidig som den spiser plantebasert. Den er også sårbar overfor hvordan vi behandler kloden vår sier Ohna. Kjøkkensjef Tony Martin tilbereder et måltid med deleretter, med smaker som vil overraske selv den mest ihuga kjøttelsker. Passende viner følger med! 

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet.

 

Fredag 16. oktober

Vinkontoret og Skagen restaurant

Gode viner og god mat blir aldri feil!! Vi starter kvelden på Vinkontoret hvor vinmester Chris Ingebretsen tar imot oss og forteller om druen Pinot Noir, som blir kveldens tema. Foredrag og vinsmaking av vin med og uten bobler, hvite og røde, som alle er laget av druen Pinot Noir. Det blir også litt å spise under vinsmakingen. Etter vinsmakingen går vi inn i Skagen restaurant hvor daglig leder Cato Ødemark tar imot oss. Her blir vi servert en herlig tre retters middag med tilhørende viner. Dette blir en superhyggelig aften for alle som liker Pinot Noir og god mat!!

 

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet.

 

Fredag 20. november

NB Sørensen Annen Etage

November er tid for vår Grand Dîner, og da har staben på NB Sørensen satt av kvelden til oss og forbereder det beste de har å by på i en festmeny vi bare kan glede oss til!! Det er bare å følge trappen opp til Annen Etage. Du blir tatt med inn i familien Sørensens finstuer, "Privaten" og "Directionen". Her får man følelsen av at man kommer inn til skipsrederen personlig. 

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet.