Referater

REFERATER

 

Referat fra Lutefiskaften på XL Diner 17 november 2023

Medlemmer fra Bailliage Règional de Nordvestlandet samlet seg på XL Diner for årets Lutefiskaften fredag 17. november.
Vi var flere som ønsket å delta, men var av ulike årsaker forhindret. 

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra Dîner Amical på Thon Hotel Ålesund 13. oktober 2023

Kvelden startet med Andre Clouet Silver Brut Nature Champagne servert i baren.

Se referat med bilder fra arrangementet her

 

Referat fra Mat- og vintur til Izmir 20. - 24. september 2023

Årets mat og vintur i regi av Bailliage de Nordvestlandet til Izmir var en stor opplevelse.
Vi deltok på det 4. internasjonale OMGD Grand Chapitre.

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra Dîner Amical på Restaurant Bro i Ålesund

Vårkvelden var kald men vi ble varmt mottatt av en hyggelig vertinne som serverte nydelig rose Champagne i restaurantens chambre séparée.

De referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra Italiensk Weekend på Hotel Union i Geiranger

Fredag 24. mars ankom deltakerne til ulike tider. Noen kom så tidlig at de fikk tid til å nyte hotellets spa og bad før middag.
I resepsjonen ble vi godt mottatt og fikk det første glimtet av hotellets imponerende bilsamling.

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra Dîner Amical på Apotekergata 5

Endelig kom dagen mange hadde gledet seg til lenge, vi skulle endelig få samles til Diner Amical på Apotekergata 5.
Denne kvelden hadde vi også fått besøk fra Bailliage de Trøndelag, Chef Rotisseur Berit Pedersen og Chevalier Karl Åge Wikstrøm hadde reist helt fra Stjørdal for å oppleve Ålesund på sitt beste.

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra Vinaften på VinoBar 30. september 2022

Det var en spent gjeng som benket seg i VinoBar sitt «chambre séparée» for å bli bedre kjent med Piemontes viner.
Øyvind Tveit som er daglig leder og medeier i VinoBar ønsket velkommen og gav oss en innføring i hva selskapene han er involvert i driver med.
De eier blant annet flere vineiendommer i Piemonte.

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra mat- og vintur til Budapest 7. til 11. september 2022

Fra 7. til 11. september 2022 gjennomførte Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs (OMGD) sitt tredje Grand Chapitre med mer enn 120 deltakere fra 19 nasjoner.
Ungarns Bailli Délégué hadde sammen med sitt team lagt opp til et fantastisk program.

Se referat med bilder fra arrangementene her.

 

Referat fra Dîner Amical på Hotel 1904 11. mai 2022

Midt i jugendbyen ved havet finner vi Ålesunds eldste hotell som ble reist i 1904.
Den historiske fasaden med jugend-elementer pryder bybildet og inviterer tilreisende og lokale til uforglemmelige opplevelser.

Se referat fra Dîner Amical her.

 

 

Fredag 8. mars

Referat fra Lærlingenes Aften på Apotekergata No. 5, Ålesund

Kokker og servitører var lærlinger fra Apotekergata No. 5 og kokkeelever fra Borgund Videregående Skole. De viste tross sine unge aldre flotte prestasjoner og stor interesse for
matfaget gjennom kvelden.

Se hele referatet her !

 

REFERATER FRA 2018

Lørdag 27. oktober til Søndag 28. oktober 2018:

Referat fra Viangvang, Brimiland, Lom

Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs har som formål å forene amatører og profesjonelle med stor interesse for det gode måltid med mat og vin på et høyt faglig nivå. Organisasjonen vår har også som formål å bidra til rekrutteringen av kokker og servitører, for at det faglige nivået skal opprettholdes. Dette er til forveksling likt det Brimi selv har levd etter i et langt liv, noe han også poengterte for oss under en lang og hyggelig samtale i den svært innholdsrike vinkjelleren han har bygd opp.

Med dette i tankene gikk turen til Arne Brimi og hans mat- og vinrike «Vianvang». Vianvang er et gammelt navn på Norges nasjonalblomst Bergfrue.

Se referat og bilder her !