Planlagte arrangementer

PLANLAGTE ARRANGEMENTER 2020

 

Mandag 17. februar 

BARE restaurant

Denne mandagen er spesiell. Selveste Michelinguiden kommer til Norge og skal dele ut nye stjerner for de nordiske landene for 2020. Arrangementet skal gå i Trondheim og Olavshallen og den høytidelige middagen etterpå skal holde på Hotel Britannia. Vi har stor tro på at det vil komme nye stjerner til Norge, både i Trondheim og Oslo, men denne gangen har vi en spesiell forhåpning om at Bergen skal få sin første Michelinrestaurant. BARE har hatt besøk av Michelin og holder et meget høyt nivå. Denne kvelden skal vi nyte en fantastisk meny sammen, følge direktesendingen og feire med bobler når avgjørelsen faller. Informasjon om meny og pris kommer etter hvert.

 

Fredag 6. mars

Jeunes Chefs Rôtisseurs & Jeunes Sommeliers – SMAKmessen, Lillestrøm

Dette er en internasjonal konkurranse i kokkekunst og vinkunnskap for kokker under 27 år og vinkelnere under 31 år, som arbeider på medlemsbedrifter. Den internasjonale konkurransen arrangeres i september 2020, mens den norske kvalifiseringen går av stabelen på Lillestrøm under SMAK-messen fredag 6. september. Alle norske medlemsbedrifter oppfordres til å melde på sine kandidater og medlemmer som ønsker å være observatører er hjertelig velkomne. Informasjon om påmelding og kvalifisering vil bli sendt ut til alle medlemsbedrifter. For å gi potensielle kandidater en liten pekepinn om hva de kan se fram til kan nevnes at årets Jeunes Chefs Rôtisseurs gikk av stabelen i Calgary i september og det var Eskil Hildonen fra To Rom og Kjøkken i Trondheim som representerte Norge i finalen. Han kom på en hederlig 4. plass og vi gratulerer på det varmeste. Fyldig referat fra hele arrangementet kan leses på chaine.no

 

Fredag 2. – torsdag 8. april

CdR tur til Spania og Andalucia

Det har vært en del usikkerhet knyttet til neste års mat- og vintur. Styret har hatt ulike planer, men av ulike årsaker har vi ikke kommet helt i mål og vi jobber fremdeles med ulike alternativ for 2020. I mellomtiden vil vi markere at Bailliage de Bergen har en søsterforening i Spania som er aktive lokalt, stiller fulltallige opp i Norge under Grand Chapitre og dessuten ønsker oss hjertelig velkommen til å besøke dem i Spania. Vi legger derfor opp til en påsketur til Andalucia, der Øystein Wiig Rambøl og hans gode hjelpere vil sørge for at vi får en storartet opplevelse. Nærmere informasjon om program og priser kommer snart.

 

Lørdag 25. april

World Chaîne Day

Dette årets suksess på Bardøla gjentas i Bergen. Vi vil komme tilbake til hvordan denne markeringen av vår organisasjon skal gjennomføres. Uke 19 (tentativt) – Nøstefest hos Ole på Hordnes Ole Vidar Haga er vår Vice-Echanson og nyter stor respekt i styret som merittert kokk, vinkjenner og vinprodusesnt. I tillegg disponerer han en fantastisk eiendom på Hordnes og det går gjetord om festene som har vært arrangert der. Mang en verdensstjerne har nytt god mat og drikke i naustet hos Ole og til neste år er det deres tur. Vi kommer tilbake til nøyaktig dato, meny og pris.

 

Søndag 21. juni 

Lunch med Chaîne des Rôtisseurs USA

Denne søndagen ankommer et cruise-skip Bergen, lastet med medlemmer av Chaine des Rotisseurs fra USA. Skipet legger til havn søndag morgen og blir til kl. 18.00. Deltakerne på cruiset ønsker å treffe medlemmer fra Bergen til lunch og styret har bifalt deres ønske. Vi kommer tilbake til tid, sted, meny og pris. Torsdag 25. til søndag 28. juni – Grand Chapitre i Tromsø med innlagt CdR Lunch Grand Chapitre i Tromsø arrangeres tidligere enn tradisjonelt for å få med det beste fra den nord-norske sommeren. Vi har gode minner fra Tromsø i midnattsol og vil sterkt anbefale våre medlemmer om å melde seg på. Det offisielle programmet starter med Get Together fredag kveld og avsluttes med Brunch på søndag, men cruise-skipet fra USA, med medlemmer av Chaîne des Rôtisseurs, som har opphold i Bergen søndag 21. juni, ankommer Tromsø på formiddagen torsdag 25. juni. Våre venner i Bailliage d`Arctique planlegger en Lunch til våre amerikanske venners ære, som vi kan anbefale tilreisende medlemmer om å notere seg. Det vil derfor passe meget bra å ankomme Tromsø torsdag formiddag for å kunne dele denne opplevelsen med flest mulig og få en flott start på Grand Chapitre 2020. Informasjon om program og påmelding til Grand Chapitre finnes på våre nettsider www.chaine.no men vi vil sende separat informasjon til dere når påmeldingen åpner. Merk at man må delta på et Grand Chapitre for å få tildelt sitt offisielle Chaîne des Rôtisseurs kjede, eller få sine «veteranmerker» for 10 eller 20 års medlemskap.

 

Uke 36 (Tentativt) 

Diner Amical, Scandic Ørnen

Vi har gode minner fra Scandic Ørnen og arrangementene har alltid vært meget vellykkede. Vårt medlem, Nina Askvik, har overtatt stafettpinnen som direktør etter vårt styremedlem, Per Paulsen og har lovet oss et arrangement fullt på høyde med det beste vi kan tenke oss. Nærmere informasjon om meny, pris og endelig dato kommer snart.

 

Fredag 25. – søndag 27. september 

Stetten 2020 Geilo

Turen til Geilo under Stetten 2019 ble meget vellykket og Dr. Holms Hotel fikk offisiell status som medlemsbedrift. Neste års «langhelg for livsnytere» kan også anbefales og det vil i god tid komme informasjon om Chaîne des Rôtisseursarrangement hos våre tre medlemsbedrifter på Geilo, Bardøla Høyfjellshotell, Hallingstuene og Dr. Holms Hotel.

 

Uke 42 (tentativt)

Diner Amical, Radisson Blu Royal, Bryggen

I midten av oktober planlegger vi et høstarrangement på Bryggen og Radisson Blu. Vi er spent på dette arrangementet og vil komme tilbake med meny, pris og endelig dato.

 

Onsdag 16. desember

Juletrefisk på Bryggeloftet & Stuene

Som i år planlegger vi tradisjonell juleavslutning med lutefisk og alt tilbehør. Vi er svært glade for at Gaute og Helle, sammen med sitt team, tar imot oss på Bryggeloftet også neste jul. Dette arrangementet bruker å bli fulltegnet, så det er viktig å melde seg raskt på når invitasjonen kommer.