Referater

 

Referat fra Lutefiskaften på Fisketorget fredag 20. oktober 2023

Jammen var det surt og kaldt 20. oktober.
Vi var likevel 17 Chaîne medlemmer som var på et ellers fullstappet Fisketorg denne forblåste høstkvelden. Alle for å smake på årets lutefisk. 

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra Grand Dîner i Det Stavangerske Klubselskap 18. november 2022

Bailliage Règional de Rogaland Kay Hustoft sto i døren i den ærverdige hallen i Det Stavangerske Klubselskap og ønsket gjestene velkommen. 

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra Dîner Amical på Restaurant K2 16. september 2022

K2, med adresse Pedersgata 69, Stavanger, er en av våre nyeste medlemsrestauranter.
Det var derfor noen spente og forventningsfulle gjester som ankom restauranten fredag kveld.

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

23 april 2022

Referat fra World Chaine Day - Lunsj med Champagne - BELLIES

Under World Chaine Day’s tema – GRØNT i alle dens former – fargen av natur, hell, håp, vitalitet, økologi- var BELLIES det rette stedet.
De fleste av oss kledd i grønt for anledningen. 

Se referat med bilder her.

 

10 februar 2022

Referat fra Dîner Amical på Restaurant Jærkokken

Etter for noen av oss en fornøyelig busstur fra Stavanger til Bryne, ønsket Gisle Steffensen, Bailli Régional oss velkommen til Restaurant Jærkokken i det nydelige, gamle apoteket på Bryne. Et utrolig vakkert, gammelt bygg i sentrum av byen, eid og drevet av Heine Grov og Ragnhild Oftedal.

Se referat og bilder fra arrangementet her.

 

19. november 2021

Referat fra Grand Dîner hos Renaa - Matbaren - En Trapp Ned

Gisle Steffensen, Bailli Régional ønsket velkommen til et etterlengtet, to ganger Covid utsatt, arrangement hos Renaa.
Det ble en fest som lovet!

Se referat med bilder her

 

16. september 2021

Referat fra Dîner Amical på Fisketorget

Endelig kunne vi samles igjen! Balli
Régional Gisle Steffensen ønsket hjertelig velkommen til årets første live samling på Fisketorget, Strandkaien 37, Stavanger.
Fisketorget har en fantastisk beliggenhet i Stavanger Havn. En restaurant med fisk og sjømat, der menyen baserer seg på dagens fangst. Her fokuseres det utelukkende på lokale, kortreiste råvarer. Fisketorget er et uformelt, koselig sted med vennlig og effektiv service, dyktige kokker og vinkelnere. 

Se referat med bilder her

 

15. november

Referat fra Grand Dîner på nOi i Sandnes

Balli Régional Gisle Steffensen ønsket hjertelig velkommen til årets Grand Dîner hos nOi på Sandnes! Han introduserte Maître Rôtisseur Roger Malmin, nOis daglige leder. Roger fortalte litt om restauranten - bakgrunnen for navnevalget, nye eiere og det nye konseptet, som er Italiainspirert. Roger hadde forberedt en festmeny med tilhørende viner til et måltid i restaurantens ånd - der norske og italienske tradisjoner møtes.

Les referat og se bilder her.

 

10. oktober

REFERAT L'Ordre Mondial SeaDream på Lou-Lou, 10. oktober 2019

Chers Confrères, SeaDream Yacht Club hadde invitert oss til vinsmaking og lett bespisning i koselige omgivelser på Lou-Lou vinbar denne oktoberkvelden. Både vinglass og små smørbrød fra Matbaren sto klar til å ta imot forventningsfulle gjester! Gisle Steffensen ønsket alle velkommen og introduserte Martin Arentz, er vindirektør i SeaDream. Martin fortalte at de vinene som ble presentert er viner som brukes ombord i de to cruiseskipene (eller yachtene, som han understreket!) rederiet har. 

Se referat og bilder her

 

10. mai

Referat fra Dîner Amical på Mondo, fredag 10. mai 2019 Thorstein H. Soma hadde invitert til en SMAK AV VERDEN denne fredagen. Kim Jamaram ledet kjøkkenteamet, og Shiram hadde valgt ut vinene og foresto servering sammen med Rebecca og Rita. I flott vårvær med solen skinnende inn i det romslige barområdet ble vi servert en spumante fra Castello Banfi. En fin start hvor kveldens vert ønsket oss velkommen til Mondo. 

Se referat og bilder her !

 

15. februar

Referat fra Dîner Amical på Tango, fredag 15. februar 2019 Bare to dager etter at invitasjonen til Dîner Amical på Tango var sendt ut, var arrangementet fullbooket, med venteliste! Det var en forventningsfull gjeng som ankom Tango denne fredagskvelden. Nye Tango er virkelig et besøk verdt. Intimt og hyggelig lokale med svært gode stoler til 30 gjester. Vi så med spenning fram til 7-retters meny og tilhørende viner! 

Se referat og bilder her !

 

 

REFERATER FRA 2018:

16. november

Det er første gang Bailliage de Rogaland har brukt Radisson Blu Atlantic Hotel siden den omfattende renoveringen var ferdig. Vi var blitt lovet en nostalgisk meny, og det var med spenning vi møttes til et glass champagne til aperitif i hyggelige omgivelser, før vi gikk til bords i selskapsavdelingen.

Se referat og bilder her !

 

21 september

Referat fra Stjernetreff på Norsk hotellhøgskole.

Mens ekstremværet 'Knud' satte inn for fullt, ble vi ønsket velkommen inn på Norsk hotellhøgskole av instituttleder (og medlem i Chaine) Johan Richard Edelheim. Han hadde stilt demokjøkkenet til vår disposisjon denne kvelden. En interessant detalj er at denne skolen er verdens nest eldste hotell- og reiselivsutdanning, og ble etablert i 1912 !

Se referat og bilder her !

 

 

15. juni

Referat fra Blåtur til Brimse

Fredagskvelden 15. juni ble en stor opplevelse for 22 medlemmer og gjester fra Bailliage de Rogaland på Brimse Gård. Etter torsdagens storm og regn og litt dårlig værmelding var vi noe skeptiske til en kveld i det fri, men været spilte på lag, selv om temperaturen var på normalt vestlandsnivå!

Etter den korte båtturen fra Østhusvik til den lille øya Brimse, ble vi tatt godt imot av bonde Frode Ljosdal, og gikk den korte turen på smal og idyllisk grusvei til gårdstunet. Gisle Steffensen ønsket alle velkommen, og minnet oss på det unike ved gårdsdriften, og at Frode fikk Chaine des Rottisseurs’ Matkulturpris i 2017. Frode ga en kort og engasjert orientering om gårdsdriften og produktene. Han leverer råvarer til 60 av landets beste restauranter, og har 6-10 ansatte i arbeid, avhengig av sesong. Han dyrker noe hele året! Han viste eksempler på ulike størrelser av gulrøtter og neper, og fortalte hvordan hver restaurant og kokk vil ha akkurat sin størrelse på grønnsakene. Hver restaurant får det de ønsker. Frode er størst i landet på smågrønnsaker og dyrker over 200 sorter, i tillegg til utallige urter og spiselige blomster.

Se referat og bilder her !

 

8. mars

Referat fra L’Ordre Mondial på Vinkontoret - Vinsmaking med viner fra Franco Conterno, Piemonte

En liten, men svært interessert gruppe var samlet på Vinkontoret for å smake viner fra Piemonte, og Christoffer Ingebretsen tok vel imot oss med god fyr i peisen og hyggelig stemning denne torsdagskvelden!

Se referatet her !

 

16. februar

Referat fra Dîner Amical på Fisketorget

Hyggelige bord var dekket på Fisketorget denne vinterkvelden, og vi ble ønsket velkommen med et glass champagne – Nominé‐Renard Brut.

Gisle Steffensen, Bailli Régional, informerte om kommende arrangementer: L’Ordre Mondial 8. mars på Vinkontoret ifm Stavanger Vinfest, ‘en annerledes kveld’ på Ostehuset i april, sommerens blåtur til Brimse i juni og Grand Chapitre‐jubileum i Sandefjord i august. Han sa også litt om foreløpig planlegging av neste års GC i Stavanger.

Se referat og bilder her !

 

 

REFERATER FRA 2017:

17. november

En stormfull og svært regntung fredagskveld ble til en fest og fryd for både øyne og gane! Torill og Sven Erik Renaa var vertskap denne kvelden i Renaa:Selskap ‐ en trapp ned. Vi hadde såvidt kommet innenfor dørene da vi fikk den fantastiske nyheten om at Re‐Naa ‐ i sterk konkurranse med 5 andre restauranter ‐ er kåret til Årets restaurant i Norge og dermed er Norges representant i finalen for 'The Nordic Prize 2018' eller 'Årets restaurant i Norden'. Litt av en introduksjon til vårt arrangement!

Se referat og bilder her !

 

22. oktober

Vinkontoret + Egget - Dinér Amical

Dette hadde vi gledet oss til lenge, og Vinkontoret og Egget innfridde for de ca 30 Chainemedlemmene og gjestene som deltok denne regnfulle høstkvelden! Vinkontoret er vinkelnerne Emil Heimdal og Christoffer Ingebretsens nye vinbar i Stavanger. Her serveres alt fra gamle klassikere til innovative nye vintyper – og det var det siste vi fikk prøve oss på. I tillegg til enorm vinkunnskap hos karene i baren, så kan man få servert all vin per glass.Vinkontoret serverer også ost, spekemat, pølser og syltete grønnsaker. Egget er også en nykommer i Stavanger (2015), startet av vinkelner Roy Klausen og den franske kokken
Anthony Orjollet.

Se referat og bilder her !

1. september

Smaken av Omakase – Dinner Amical

Omakasen til Njål Gaute Solland trenger ikke nærmere introduksjon. At restauranten har verdens beste sushikokker ombord, var mer enn tydelig under den svært vellykkede Diner Amical i lokalene til Sabi Sushi på Hinna, Stavanger. Her var det lagt mye arbeid og omtanke i menyen og utvalget av viner. Mer enn 30 fremmøtte inkludert mange gjester, fikk en reise i sushiens verden som vi sent glemmer!

Se referat og bilder her !

 

REFERATER FRA 2016:

11. november

Årets siste arrangement  -Grand Diner -  ble avholdt i Konserthusets VIP-sal  fredag 11. november. Bordene var nydelig dekket til fest, og gjestene hadde flott utsikt over innseilingen til Stavanger.

Vi ble mottatt av restaurantsjef Christoffer Ingebretsen, som serverte oss en  fruktig og særdeles velsmakende cava som aperitif.

Caroline Øverland som vant Jeunes Chefs  og representerte Norge i  Durban, Sør-Afrika i 2014 jobber her som sous-chef og ble presentert for medlemmene.

Se referat og bilder her !

23. september

Referat fra Bailliage de Rogalands Dinér Amical på Renaa

Høstens Dinér Amical ble en flott aften med over 30 deltakere hos Renaa , med Svein Erik på kjøkkenet og Torill med en sikker og sjarmerende hånd over servering og koordinering.

Vi ble servert en 4-retters meny.  Den første retten var den (i aviser og TV) mye omtalte tunfisken som ble fanget utenfor norskekysten tidligere samme uke.  Flott, marmorert tunfisk servert som  en frisk og elegant sashimi  med vinaigrette.  Nydelig presentert og smakfull

Se referat og bilder her !

27. mai

Vi valgte en litt annen ramme for siste middag før sommeren – en Pop-Up Surprise dinner! Det var veldig kjekt at så mange både medlemmer og gjester hadde lyst til å bli med denne kvelden. Vi startet arrangementet med aperitif på ØST bar/pub, der Helge Hafstad orienterte litt om stedet og introduserte oss til tre spesielle ølsorter som vi etter hvert fikk i glassene! i etter hvert fikk i glassene som aperitif.

Se referat og bilder !

4. mars

Årets Lærlingemiddag ble avholdt i Charles & De sine flotte festlokaler på Sandnes. Kokke- og servitørlærlinger fra 10 bedrifter i vår region hadde jobbet hardt i flere uker for å gjøre denne kvelden til en minnerik matopplevelse for oss. Det ble en fantastisk kveld ! Lærlingene holder et meget høyt faglig nivå. Sjelden har vi fått så velsmakende og riktig tilberedt mat og opplevd så stilsikker og kontrollert servering på en Lærlingemiddag som vi gjorde denne kvelden. Det lover meget godt for kokkekunsten i vår region !

Vi gleder oss til å møte disse flotte kokke- og servitørlærlngene igjen i byens og verdens gourmetrestauranter om noen år.

Se eget referat !