BAILLIAGE D'OSLO
 

Bailliage d'Oslo
Bailli Régional
Helle Amundsen
helle@chaine.no
 

Kjære mat og vinelskere

Kjære venner

Det har snart gått 2 år siden jeg tok over som Bailli for Oslo og med øvrig styret har vi testet ut nye steder og mat- og drikketrender med god respons fra de som har deltatt. 

Vi har fått nye medlemsbedrifter i Oslo med BA 53 (2016) og Oslo Militære Samfund (2016), og i år har vi fått med oss Grand Hotel, og Operarestaurantene til Fursetgruppen og Radisson Blu Park Hotel på Fornebu.

Vi har for første gang gjennomført Jeunes Chefs Rôtisseurs & Jeunes Sommeliers i Oslo. Konkurransene ble gjennomført på Lærlingekompaniet i Oslo 26. mars, med påfølgende get-together på Rodins Bistro & Bar. Torkil Helmersen fra Scandic Nidelven vant Jeunes Chefs Rôtisseurs og blir Norges offisielle kandidat i den internasjonale finalen som arrangeres i Frankfurt am Main i Tyskland 8. september 2017.  Vi hadde følgende anerkjente dommere med lang erfaring fra kokkekonkurranser på alle nivåer: Jørn Lie, Kjetil Gundersen, Geir Magnus Svae og Stian Bøsterud, i tillegg til viktige sponsorer. Henrik Dahl Jahnsen fra Bølgen & Moi Kristiansand/Ny-Hellesund vant Jeunes Sommeliers og blir Norges offisielle kandidat i den internasjonale finalen som arrangeres i Budapest, Ungarn 29-30. september 2017.  Vi hadde også i denne konkurransen fått med oss anerkjente sommelier som dommere: Merete Bø, Liora Levi og Magnus Egerdahl Nørsett.

Vi har akkurat gjennomført en grillfest med Pølseveven og Egge Gård på Radisson Blu Park Hotel på Fornebu, der Vice-Conseiller Culinare Torbjørn Marthinussen er ny direktør.  I år har vi også gjennomført Diner Amical på Stock Spiseri & Drikkeri og en smaking av viner fra Toscana med Fabio i «nye» vinkjelleren på Grand Cafe.

For høsten blir den en winemakers dinner med Champagne i september på ukjent sted. Grand Diner blir på selveste Grand Hotel hvor vi inntar nyrenoverte Rococo salen 21. oktober, ett av de vakreste og mest unike bankettsalene i Norge til en klassisk Grand Diner. Så blir det lutefisk i Bristol Grill.

I Oslo har det kommet at mange nye spise og drikkesteder med høy kvalitet, men som holder en uformell stil. Vi har prøvd flere av disse med hell som Vaaghals, Stock, BA 53. Vi ønsker å utforske nye mat – og drikketrender og konsepter, i tillegg til at vi gjennomfører klassiske og formelle arrangementer som Grand Diner. 

For deg som er glad i mat og vin/øl i godt selskap, kan vi som en av verdens eldste matklubber tilby et utvidet nettverk og sosialisering med likesinnede, samtidig som vi gjør tiltak for å utvikle bransjen gjennom vår støtte til lærlingekonkurranser, samt våre egne konkurranser Jeunes Chefs Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers.  

Ta kontakt med meg eller en av oss i Bailliage Oslo for å høre mer om medlemskapet og hvilke muligheter det kan gi deg.

Vi håper å se deg snart på et av våre fremtidige arrangementer.

Helle C. Amundsen
Bailli Règional

Mobil: 93098408
Epost: helle@chaine.no