|
Bailli Régional
|
Bjarte Askeland arbeider som anestesilege i Helse Bergen. Han har stor tro på den helsemessige fordelen av et godt kosthold. I sin fritid pleier han en glødende interesse for gastronomi gjennom hyppige besøk på gode restauranter og engasjement i restauranten Potetkjelleren i Bergen og vingården Domaine de Calet i Frankrike. Han har vært Bailli Regional i Bergen siden 2006 og har som mål å spre kunnskapen om og gleden ved det gode måltid i samfunnet. Medlem siden 1999 |
|
Vice Chancelier Argentier |
Gaute Birkeli var Bailli Regional i Stavanger fram til han flyttet tilbake til Bergen og fikk styreverv her. Han er utdannet kokk og Hotelier med lang og variert erfaring fra hotell- og restaurantbransjen, hovedsakelig i Radisson Blu-kjeden, blant annet som F&B manager i Bergen, hotelldirektør i Reykjavik og i Stavanger. Han driver nå Bryggeloftet og Stuene AS sammen med sin kone Helle, også medlem i Chaîne des Rôtisseurs, til stor glede for den bergenske befolkning. Medlem siden 2004 |
![]() |
Vice-Conseiller Culinaire |
Inger K. Moe er utdannet kokk med stor pasjon for mat og matkultur. Hun arbeider som lærer på Årstad Videregående skole og har stor interesse for kokkefagets utvikling. I sin fritid holder hun kontakt med sine leverandører fra Kamkot pepper og forsyner oss med kvalitetspepper i alle farger. Hun har vært et aktivt Chaîne des Rôtisseurs medlem i mange år og vi er glade for at hun nå har sagt seg villig til å tre inn i styret i Baillage de Bergen. Medlem siden 2013 |
![]() |
Vice-Conseiller Gastronomique
|
Dag-Erik Dahlslett er utdannet kokk og drev i en årrekke Fana Catering sammen med sin kone Bente, også medlem i Chaîne des Rôtisseurs. Etter å ha solgt sitt firma har han brukt mye av sin tid til å bidra med kokkefaglig kompetanse på Bistro O Sole Moi i Elviria på Costa del Sol, der vår kollega Øystein Wiig Rambøl har drevet restaurant i 12 år. Vi er glade for å ha en person med hans kompetanse i vårt styre i Bergen. |
|
Vice-Chargé de Presse |
Per Paulsen er utdannet kokk og Hotelier med omfattende karriere innen hotell- og restaurantbransjen. Han arbeidet i mange år som direktør i Radisson Blu, blant annet i Trondheim, Tromsø og på Hotell Norge i Bergen. Han er nå direktør på Scandic Ørnen og har en stor del av æren for at hotellet siden oppstarten har utviklet seg til å bli et av Bergens mest anerkjente kurs- og konferansehoteller, med en meget god kvalitetsrestaurant, Roast, i 13. Etasje av hotellet. Medlem siden 1990 |
|
Vice-Echanson |
Ole Vidar Haga er utdannet kokk og har en svært lang karriere som restauratør i Bergen. Han startet Lucullus og Pascal på Neptun sammen med Hans Inge Bruarøy, en av intitiativtakerne til Baillage de Bergen. Sammen bygget de restauranten opp til å bli Bergens beste i en årrekke. Gjennom aktiv styrerepresentasjon har han vært mentor for et utall kokker og servitører i Bergen. Han har nå trukket seg tilbake som aktiv restauratør for å konsentrere seg om vinproduksjon i Frankrike gjennom eierskap i vingården Domaine de Calet i Rhonedalen. I tillegg har han investert i Potetkjelleren Restaurant og importfirmaet Global Vines. Medlem siden 1982 |
Vice-Chargé de Missions |
Jan Næss er utdannet servitør og har lang fartstid i hotell- og restaurant-bransjen, blant annet som kongressansvarlig i Radisson Blu. Han driver nå sitt eget kongressbyrå, CC Bergen AS og tilbyr alle sine kontakter faglige og kulinariske opplevelser. Vi er glade for å ha ham i styret i Baillage de Bergen. Medlem siden 1990 |